Kurban Bayrami Yaklasirken

Zilhicce ayinin 10. gunu Kurban Bayraminin ilk gunudur. Bu sene, miladi takvimde; 8 Aralik Pazartesi gunune denk geliyor. Buyuk ihtimalle yine 9 gunluk bir tatil bizi bekliyor ama konumuz tabii bu degil.

Kurban Bayrami benim icin her zaman onemli olmustur. Ramazan Bayraminda da erken kalkilir, namaza gidilir, herkes bir arada olur ama Kurban Bayraminda bu heyecan daha baska, hele o kurban kesme fasli herkesin yasamasi gereken bir olaydir. Son yillarda bu duygudan uzak kaldik. Eee kurban nisabina malik degiliz maalesef.

Kurban nisabi; Kurban kesmek icin gerekli zenginligin olcusudur. Zekat icin de nisab vardir ama zekat nisabi farkli hesaplanir.

Kurban kesmek bu nisaba malik (sahip) olanlara vacibtir. Bu nisab sahibi muslumanlar, her kurban bayrami, kurbanlarini buyuk bir cosku ve sevincle kesmektedir, muslumanlar, kurban bayramlarini idrak etmektedirler. Vacib olan bu ibadeti yerine getiriyorken dikkat edilmesi gereken hususlar vardir. Bu hususlar, ehl-i sunnet alimlerinin kitablarinda yazilidir. Bunlara dikkat etmek gerekir.

Ihlas Vakfi, her sene kurban bayraminda, vekalet yolu ile kurbanlarinizi, sadece kurban ucretini alarak kesmekte ve ogrenci yurtlarinda kalan ogrencilerin et ihtiyacini bu kurbanlardan karsilamaktadir. Siz de, bu kiymetli hizmete katilabilirsiniz.

Ihlas vakfi iletisim bilgileri:

Web: http://www.ihlasvakfi.com
Tel: 90-212-513 99 00
Fax : 90-212-513 99 18
E-mail: ihlasvakfi@ihlasvakfi.com
Adres: Çatalçeşme Sk. No: 17 Cağaloğlu Eminönü İstanbul

Yorumlar