3G Lisansları İhalesi yapıldı

Cep telefonu kullanıcılarına yeni olanaklar sunacak Üçüncü Nesil Mobil Haberleşme Sistemi 3G'nin kurulmasına ilişkin ihale, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda yapıldı. İhale sonunda A Lisansı'nı 358 milyon Avro ile Turkcell, B lisansını 250 milyon Avro ile Vodafone, C lisansını ise 214 milyon Avro ile Avea aldı.

En çok aboneye hizmet veren A lisansı ihalesine Turkcell, Avea ve Vodafone teklif verdi. A lisansı için Vodafone 298 milyon Avro, Turkcell 287 milyon Avro, Avea ise 285 milyon Avro kapalı zarf teklifi verdi. Daha sonra girilen sözlü artırmada Vodofone açık artırmadan çekilirken, Avea 348, Turkcell 358 milyon Avro önerdi. Avea teklifi artırmayıp ihaleden çekilince, A lisansı 358 milyon Avro ile Turkcell'in oldu.
Daha sonra geçilen B lisansı ihalesini A lisansını kazanan Turkcel katılamazken, Vodafone da, Avea da 250 milyon Avro kapalı zarf teklifi verdi. Her iki firma da sözlü artırmaya katılmayıp, teklifini yükseltmeyince, çekilen kura sonucu B lisansının sahibi Vodafone'un oldu.
C lisansına ise A ve B tipi lisansları alan Turkcell ve Vodafone katılmayınca, ihalede 214 milyon Avro kapalı zarf teklifi veren Avea kazandı. D lisansı ihalesi ise ihaleye katılacak firma olmadığı için gerçekleştirilemedi.

Kaynak: www.tgrthaber.com


Yorumlar