AB, Bülent Ersoy'u yakından takip ediyor

Avrupa Birliği Komisyonu'nun ünlü şarkıcıyı takip etme nedeni?

AB Komisyonu, şarkıcı Bülent Ersoy'un ''bir televizyon programında söylediği sözler ile halkı askerlikten soğuttuğu'' iddiasıyla 9 aydan 2,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını yakından izlediğini bildirdi.

Avrupa Parlamentosu'nun Yunan Sosyalist üyesi Maria Eleni Koppa'nın yazılı soru önergesini cevaplandıran AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarıyla garanti altına alınan temel özgürlüklere tam saygı gösterilmesi gerektiğini anlatarak, ''Bu konuyu Türk makamlarıyla temaslarımızda gündeme getiriyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz'' dedi.

Kaynak: Bugun Gazetesi

Haber alti yorumu: Asker-Devlet olmamiz, benim de hos karsilamadigim bir durum ama Avrupa Birligi'nin ic islerimize gereginden fazla mudahele etmesi, beni, fazlasi ile rahatsiz ediyor. Tamam, AB, uyesi olan ya da olma yolunda olan her ulkenin ic islerine karisir ama bu kadari da esegin kulagina su kacirmaktir. Bizim, bazi gerceklerimiz, bazi hassas noktalarimiz var. Buna saygi bekliyoruz. AB, her ulkenin bu hassas noktasina saygi gosteriyorken, hatta paunda bile goz yumuyorken bizim bu hassas noktalarimiza karismasi, biraz cifte standarda kaciyor. Aslinda, biraz degil, bayagi bayagi kaciyor. Ulkemizdeki basortusu sorununu gormezden gelen AB, Ersoy ile ilgileniyor. Var bunda bir capanoglu...

Yorumlar