Baykal Çark etti!.. Çarşaf siyasi simge değil!..

Baykal, ‘Çarşaflıya rozet takmasam o zaman kendimi demokrasiye inanmamış, insani duygulardan kopmuş biri gibi hissedecektim’ dedi.

CHP lideri Deniz Baykal çarşaflı kadınlara parti rozeti takarak başlattığı yeni açılıma devam etti. Baykal ‘Tehdit çarşaf kullananlarda değil, kravatlı insanların kafasında’ dedi. Baykal, partisinin grup toplantısında çarşaf tartışmalarını değerlendirerek, katılımlarda sıra türbanlı ve çarşaflı kadınlara geldiğinde ‘Hanımefendi size ben rozet takamam’ demesi halinde demokrasiye inanmayan, insani duygulardan kopmuş biri haline dönüştüğünü hissedeceğini söyledi. Baykal, Türkiye’de kadınların yüzde 70’inin örtülü olduğuna işaret ederek yemeniye, yazmaya düşman olmadıklarını, bunu, kimin, niçin kullandığının önemli olduğunu bildirdi. Baykal ‘Birisi gelip, ‘Benim devlet, laiklik, Cumhuriyet, Atatürk ile ilgili sorunum yok ama böyle giyiniyorum’ derse, ‘Kıyafeti değiştir öyle gel’ mi diyeceğiz? Ayıp değil mi’’ diye sordu. Baykal, kara çarşafı, siyasi simge olarak az kişinin kullandığını belirtip siyasi simge olarak türbanın kullanıldığını söyledi. Baykal, bu konuda bir tehdidin olduğunu dile getirerek, ‘Ama o tehdit, gelenek olarak çarşaf kullanan insanın kafasında değil, o tehdit kravatlı insanların, pek çok aydın gözüken insanın kafasında, Türkiye dışındaki ultra, süper aydın bir takım ülkelerin kafasında’ dedi.

‘BAŞARISIZ OLAN ÇEKİLSİN’E SESSİZ

BAŞBAKAN Erdoğan’ın her açıklamasına cevap veren CHP lideri bu kez ‘Başarısız olan çekilsin’ anlamına gelen çağrısına karşı sessiz kaldı. Baykal’ın konuşmasında bu konuya hiç girmemesi dikkati çekti.

Kaynak: Star Gazetesi

Yorumlar