Dunyanin En Sansli Yazari

Dunyanin en sansli yazari kimdir sorusuna, degisik zamanlarda, degisik kisiler, degisik cevaplar vermislerdir. Son yillarda gormekteyiz ki; blog yazarlari, bu sorunun cevabi oluyorlar. Blog yazarlari, bence; dunyanin en sansli yazarlaridir.

Simdi, aranizda neden sorusunu yoneltenleriniz oldugunu biliyorum. Neden, dunyanin en sansli yazarlari blog yazarlaridir? Dunyanin En sansli Yazarlari Blog Yazarlaridir cunku; kisitlayan, engelleyen bir mekanizma ile karsi karsiya degildirler. Ne patron, yazi isleri muduru, genel yayin yonetmeni ne der dertleri, ne acaba bu yazi, bana ayrilan sutuna fazla gelir mi tasalari, ne de yazdiklarimi nerede yayinlatacagim dusunceleri vardir. Yazarlar da yazarlar; ozgurce ve kisitlanmadan. Bir cogu, bu isi amatorce yaparlar, bu isten para kazanmazlar ve bir gazete yazari gibi milyonlara ulasamazlar, onlarca, yuzlerce, en iyimserinden binlerce kisiye seslerini duyurabilirler belki ama alabildigine ozgurdurler.

Simdi, kimse, patronlarina gore yazi yazmayan yazarlardan bahsetmesin. Onlar da, bir sekilde kisitlanmislardir. En basitinden; hic, bu yaziniz cok uzun denip kirpilmamis mi yazilari? Kaldi ki; patronlarindan, yazi isleri mudurlerinden dogrudan bir kisitlama ile karsilasmayan ya da patronunun istedigi dogrultuda yazmayan kac yazarimiz vardir? Ben, bir elin parmaklarini gectigini sanmiyorum...

Bununla beraber; bircok yazarimiz ise, yazilarini yayinlatacak bir mecra bulmakta sikinti yasamaktadirlar.

Halbuki blog yazarlari oyle mi? Al iste sana, yazilarini yayinlatacagin ozgur platform. Ne patron, ne yazi isleri muduru, ne genel yayin yonetmeni, ne de baska bir sey seni kisitlayabilir. Ama maalesef gectigimiz gunlerde bu ozgur platformlardan biri olan blogger da -ki bu blog da blogger da acilmistir- bir kisitlamayla karsilasti. Youtube gibi, blogger da erisime engellendi.

Sansure, kismen karsiyim. Kismen, cunku; bazi seyler gercekten sansur gerektiriyor. Ama bu sansurden, hicbir sucu olmayanlar da etkilenmemelidirler. Sansur gerektiren bloglar tespit edilip, onlarin hesaplari kapatilmalidir. Aksi takdirde, milyonlarca blog yazari magdur olmaktadir.

Yetkililer, bu ozgur platformumuza sansur uyguluyorken, bu gercegi ve haklarimizi da goz onunde bulundururlarsa cok memnun olacagiz.

Yorumlar