Haftanın Bel Altı Vuruşları

Bundan sonra her hafta, bu köşemizde haftanın uygunsuz sözlerini, hareketlerini vb. davranışlarını ele alacağız. Bu hafta, bu köşemize dört olay konu oldu.

Bu ne perhiz, bu ne laha turşusu

Bu haftanın ilk bel altısı CHP'den dolayısıyla Deniz Baykal'dan geldi. Bugüne kadar başörtülü ve çarşaflı vatandaşlarımızı, laik sistem için büyük bir tehlike(!) olarak gören ve üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldıran ve meclisten büyük bir çogunluğun oyu ile geçen yasayı Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak iptal ettiren CHP, yaklaşan Yerel Seçimler öncesi, oy kaygısı ile, üstelik büyük gösterilerle partisine üye etti. Yok efendim, onların içi aydınlıkmış. Ha ha ha...Deniz Baykal'da niyet okuyucu dedektör var sanırım. Sen, her seçim öncesi, rakibini, oy avıcılığı ile suçluyorsun ama bunu yapıyorsun. Daha önce de dediğim gibi; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...

CHP'nin öğrencilere kazığı

İkinci Bel altı da maalesef CHP'den geldi. CHP Anayasa Mahkemesi'ne yine yeni yeniden başvurarak, belediyelerin, yükseköğrenim öğrencilerine burs vermesini engelledi. Demezler mi; sen, oy avcılığı yaparken birşey yok da, burs verilmesi mi oy avcılığı? CHP kimlerin ellerinde?

"Doğan Medyası"nın kuyruk acısı

Doğan Medyası, kuyruk acısı ile, hükümete ve Cumhurbaşkanı'na saldırmaya devam ediyor. Malumunuz; dün, Ankara'da, Ankaraspor ile Galatasaray'ın maçı vardı. Cumhurbaşkanımız, bu maçı stadyumda izledi. Yok efendim, Cumhurbaşkanı, bu maçı izlemeye, Yerel Seçimler öncesi Melih Gökçek'e moral ve destek vermek için gitmiş. Belli ki, Doğan Medyası açık arıyor ama yaptıkları işler hakikaten çok komik ve çok kirli. Doğan Medyası'nın ne zaman temiz bir işi oldu ki?

Kömür yardımını da, oy avcılığı olarak gösterdiler

Bazı medya kuruluşları, hafta boyunca; devletin, senelerdir uyguladığı, fakir vatandaşlarımıza kömür yardımını, oy avcılığı olarak gösterdikleri haberlere yer verdiler. Bu kömür yardımlarını, oy avcılığı olarak gösterme olayı yeni degil. Her seçim öncesi bu manzarayı görüyoruz.

Bu dört olay da gösteriyor ki; Yerel Seçimler ve Yerel Seçim süreci ülkemiz için çok çetin geçecek. Bakalım daha neler göreceğiz.

Yorumlar