HAYAT VE MERHABA

Oncelikle belirtmek isterim ki; bu cok sevgili bilgisayarin cok sevgili klavyesinde turkce karakter yok. Bu sebeple yazilarimda, turkce karakterlere hasret kalabilirsiniz.

Bu, bir merhaba yazisidir. Bundan tam 11.058 gun once, bana hosgeldin diyen hayata, yeni bir merhaba. Merhaba...

Yeni merhaba, bir sonbahar sabahi geldi ama sonbahari sevdigim manasi cikarilmasindan bundan. Sonbahar ile pek aram yoktur. Yapraklarin, sapsari bir halde dokulerek, agaclari yalniz ve ciplak birakmalari beni hep uzmustur, denizin, siyaha calan rengi ile kabarip kabarip sahili dovmesi kizdirmistir ve bulutlarin, karararak gunesi kapatmasi icimi karartmistir. Sonbahara ait olan seyleri pek sevemedim. Belki de, sonbaharda, icimi bir huzun kaplamasi bunda etkili olmustur. Sonbaharda, sadece yagmuru severim, o da sonbahar'a ait degil zaten...

Iste hayatin da, boyle sonbahari, kisi, ilkbahari ve yazi var. Bazen, hayat guluyor yuzumuze, bazen, sadece tebessum ediyor, bazen, kiziyor bize ve bazen de, en kotusunu yapiyor; dalga geciyor.

Bilmek gerekir ki; hayat, her zaman ve her haliyle guzeldir. Bu hayati, en iyi sekilde degerlendirmek gerekir. Evet bir daha gelmeyecegiz bu dunyaya ve bu kisa dunya hayatina karsilik olarak, bizi bekleyen yeni hayat sonsuz.

Hani derler ya; dunya ahiretin tarlasidir; neticede, ahirette karsilasacaklarimiz, bu hayatta yaptiklarimizin karsiligidir. Ektigimizi bicecegiz yani... Bu hayati en iyi sekilde degerlendirmek lazim diyorken; tam olarak da bundan bahsediyordum.

Islam Alimleri (Allah-u teala hepsine rahmet eylesin), kitablarinda dunya ve ahiret saadetine nasil kavusacagimizi, kavusmak icin neler yapmamiz gerektigini, nasil iyi bir kul oluruzun yaninda, nasil iyi bir insan oluruzu, nasil iyi bir evlat oluruzu, nasil iyi bir es, iyi bir baba, iyi bir arkadas, iyi bir kardes, iyi bir vatandas oluruzu, kendimize, cevremize, ailemize, esimize, annemize, cocuklarimiza, kardeslerimize, arkadaslarimiza, komsularimiza vb. karsi nasil iyi bir insan oluruzu ve bu insanlarla nasil iyi iliskiler kururuzu anlatiyorlar. Bu baglamda; islam alimlerinin kitablarini sadece bir din kitabi olarak dusunmemek gerekmektedir. Ozellikle bircok ilmihal kitabinda, din bilgilerinin yaninda; astronomi, fizik, kimya, biyoloji, tarih, tip ve bircok ilim de yer almaktadir. Zaten islam alimleri, sadece dini bilgilerde degil, bircok ilimde profesor seviyesinde idiler. Yani bugunki tabirle; ordinaryus profesor idiler. Bu sebepledir ki; islam alimlerinin kitablarini okumak, sadece manevi hayatimiza degil, sosyal hayatimiza da faydalar saglamaktadir. Zaten Din de hayatimizin her safhasini ve her alanini duzenleyen bir olgudur.

Hakikat Kitabevi yillardir, cok kiymetli islam alimlerinin kitablarini yayinlayarak, cok kiymetli bir hizmeti yerine getirmektedir. Ayrica bu kitablari, www.hakikatkitabevi.com internet sitesinde okuma ve dinleme imkani bulacaksiniz.

Yorumlar