Hindistan saldırılarını derin devlet mi gerçekleştirdi?

Kanal A Haber'in, Timeturk'u kaynak gostererek verdigi haberde, Hindistan'da, dun gerceklestirilen ve Hindistan'in 11 Eylul'u seklinde adlandirilan saldirilarda Hindistan derin devletinin parmagi var. Malumunuz, 11 Eylul saldirilarini da Amerikan derin devletinin organize ettigi iddialari dunya kamuoyunu oldukca uzun bir sure mesgul etmisti. Haberde deniyor ki;

Hindistan sahnesinde 11 Eylül oyunu mu?

Hindistan'ın Mumbai kentindeki saldırılar sahte bir örgüte ihale edildi. Hint Müslümanlar olayın komplo olduğunu ifade ettiler. 101 ölü, 287 yaralı var.

Zuhrulislam ve Hindistanlı Müslümanların önderlerinden Selman en-Nedevi son saldırıların Hindistan derin devleti tarafından düzenlenmiş bir komplo olduklarını ifade ettiler.

HİNDİSTAN'IN "11 EYLÜL"Ü

Hindistan bu eylem sayesinde ülke içindeki Müslümanları daha rahat şekilde baskı altına alabilecek. Özellikle Gucerat bölgesinde baskı altında tuttuğu Müslümanları "terör" gerekçesiyle kamuoyu nezdinde daha rahat kontrol edebilecek.

Gucerat sorununun yanı sıra Hindistan, işgal altıda tuttuğu Keşmir bölgesinde de yine "Terör"ü gerekçe göstererek insan hakları ihlallerini meşrulaştırma çabasında. Son eylem'de ismi verilen "Deccan Mücahidleri" isminde bir örgütün var olmaması, eylemcilerin ve iddia edilen örgütün Gucerat'ta ve Keşmir'de tanınmıyor oluşu da Zuhrul İslam ve Nedevi'nin açıklamalarını güçlendiriyor. Bir şehri esir alabilecek kadar güçlü bir silah ve lojistiğe sahip olmaları da kuşkuları daha da arttırıyor.

Saldırganların eyleminin özellikle Batılılar'a yönelik olması da Uluslararası Kamuoyu'nu Hindistan lehine etkileme amaçlı olduğunu gösteriyor.

Hindistan İçişleri Bakanı Shivraj Patil, bölgeye asker aktardıklarını; bazı bölgelerde çatışmaların devam ettiğini açıkladı. Patil, bazı otellerde Amerikan ve İngiliz vatandaşlarının rehinelerin olduğunu söyledi. Son açıklamada, 5 polisin öldüğü bildirildi. İki üst düzey polis görevlisi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bombay Terörle Mücadele Şefi Hemanth Karkare de, yaralılar arasında bulunuyor.

Kaynak: Kanal A Haber

Yorumlar