Meslek Liselerinin Durumu

Haftaici, Koc Holding Yonetim Kurulu Baskani Mustafa Koc, Ordu'nun Unye ilcesindeki Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Bu ziyareti sirasinda, onemli aciklamalarda bulunarak, Meslek Liselerinin ve ara elemanin onemine dikkat cekti. "Is var, eleman yok" dedi. Sayin Koc gibi, bircok is adamimiz da, ulkemizde ara eleman yetismedigine ve cok buyuk olculerde ara eleman sikintisi cektigimize dikkat cektiler.

Mustafa Koc'un bu sozleri, herkes gibi, benim de aklima; meslek liselerinin onundeki katsayi duvarini getirdi. DSP-MHP-ANAP 3'lu koalisyonu, Imam Hatip Liselerinin onunu kapatmak icin bir katsayi duvari ordu, bu duvar, butun meslek liselilerin onunu kapatti.

AB, ara elemanin oneminin farkinda oldugu icin Meslek Liselerini ve Meslek Yuksekokullarini tesvik ediyor. Meslek Liseleri ve Meslek Yuksekokullarina, her yil milyar eurolar ayiriyor. Biz ise, dahil olmak istedigimiz AB gibi yapmak yerine Meslek Liselerinin onune duvar oruyoruz. Genclerimizi, Meslek Liselerine yonlendirmek yerine, Meslek Liselerine tercih etmemek zorunda birakiyoruz. Genclerimiz, Meslek Liselerinin onundeki katsayi problemi yuzunden Meslek Liselerini tercih etmiyorlar ve bu katsayi duvari yikilmadikca etmeyecekler.

Bazi donemlerde, hukumetin, bu duvari yikmak icin girisimleri oldu ama o zaman da hukumet, Imam Hatipler'in onunu acmakla suclandi. Ilerlememizi istemeyenler, temcid pilavi gibi Imam Hatipler'i hukumetin onune surduler. Ama ulkemizin gelecegini dusunen herkes ve her kurum elele vermeli ve bu sorunu cozmelidir. Daha gelismis bir Turkiye icin.

Yorumlar