Cezaevinde Skandal!!! Sedat Peker, 4 yildir hapiste, 6 aylik esi 8 aylik hamile

Kandıra F Tipi Cezaevi'nde 4 yıldır tutuklu bulunan Sedat Peker'in eşi 8 aylık hamile. Peki cezaevinde avukat sevgilisini nasıl hamile bıraktı?

Ceza ve İnfaz Koruma Kanunu'na göre hükümlü ve tutukluların eşleriyle hapishanede beraber olmaları yasak.

Çıkar amaçlı çete kurmak ve yönetmek ile gaspa teşebbüs suçlarından Kandıra Cezaevi’nde yatan Sedat Peker baba olmaya hazırlanıyor. Peker’in 5 ay önce cezaevindeyken evlendiği avukatı Özge Yılmaz’ın 8 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

KARNI BURNUNDA

Peker, 2004 yılındaki Kelebek operasyonunda yakalanmış ve 14 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezasının 12 yılı Yargıtay’ca onaylanan Peker’in baba olacağı eşinin karnı burnunda cezaevine ziyarete gitmesiyle anlaşıldı. Avukat Özge Yılmaz'ın evlenmeden önce bebek beklediği ve bir ay içinde erkek bebek dünyaya getireceği öğrenildi. Peker çiftinin nikahlarının kıyıldığı Kandıra 2 nolu F Tipi Cezaevi olay üzerine karıştı.

Sedat Peker'in Özge Yılmaz ile evlendiği 5 ay öncesinde, 4 yıldır cezaevinde bulunduğu ve 12 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olması nedeniyle, cezaevinin yönetiminin ihmalinin olduğu ileri sürüldü.

YASAYA AYKIRI

Ceza ve İnfaz Kanunu’na göre cezaevinde cinsel ilişki kurmak yasak. 2005 yılında Ceza İnfaz Kanunu'da (CİK), mahkumlara "cinsel ihtiyaçları giderme" hakkının verilip verilmemesi tartışma konusu oldu.

SİYASİLER RAZI GELMEDİ

Yasanın gözden kaçan bölümlerinin incelenmesini isteyen bazı akademisyenler, mahkumlara cinsel ihtiyaçlarını giderme hakkı' ve 'eşiyle cinsel ilişki hakkı' verilmesini istedi ancak siyasiler bu isteğe sıcak bakmadı. Yasaya rağmen Yılmaz’ın nasıl hamile kaldığı ise bilinmiyor.

Yorumlar