The Daily Telegraph: "Clinton seçimi Obama'nın basiretsizliği"

The Daily Telegraph gazetesi, Obama'nın Dışişleri Bakanlığı'na Clinton'u getirmesini basiretsizlik olarak nitelerken, yazar Applebaum "Obama kafayı yemiş olmalı" dedi.

İngiltere’de yayınlanan The Daily Telegraph gazetesi, Çarşamba günü yayınladığı haberinde Obama’nın, yeni kurulacak hükümette eski rakibi Hillary Clinton’u Dışişleri Bakanı olarak seçmesini sadece basit bir hata değil, aynı zamanda Obama’nın siyasi basiretinin aslında bir abartıdan başka bir şey olmadığını gösterdiğini yazdı..

Anna Applebaum yazdığı köşe yazısında “Clinton’un seçildiğini duyduğumda bir çokları gibi ben de Obama’nın kafayı yemiş olabileceğini düşündüm.” ifadelerini kullandı.

Yazar çok önemli birkaç nedenden dolayı Bayan Clinton’un Dışişleri Bakanlığı için hatalı bir isim olduğunu belirterek onun ne bir diplomatik bir güce ne de barışı gerçekleştirme konusunda bir deneyime sahip olduğunu söyledi.

Yazar, Clinton’un seçilmiş başkana bağlılık gibi bir derdinin olmadığını, ayrıca onun Obama’ya ciddi bir rakip olmasının da ötesinde en acımasız saldırıları yapanın yine kendisi olduğunu sözlerine ekledi.

Olmert: Clinton, İsrail’in sadık dostudur

İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert de senator Hillary Clinton’un Dışişleri Bakanı olarak seçilmesini kutlayarak onun bir İsrail dostu olduğunu söylemişti.

Clinton da seçim kampanyaları sırasında yaptığı konuşmalarda ayrımcı ve ırkçı duvarın yapımını desteklediğini belirtirken aynı zamanda Filistinliler arasında yayılmakta olan anti-semitist duyguların kontrol altına alınması gerektiğini ve bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını kaydetmişti.

Kaynak: Timeturk

Yorumlar