Erdoğan: "IMF ile yılbaşından önce anlaşabiliriz"

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Uluslar arası Para Fonu'yla yılbaşından önce anlaşma imzalayabileceğini söyledi. "Aslanın karnındaki ekmeği almaya çalışıyoruz" diyen Başbakan, temel ilkelerde pürüz kalmadığını da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödül töreninin ardından Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyonda medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İMF ile anlaşması konusunda ilk kez bir süre verdi.
"Yılbaşından önce anlaşma olabilir" diyen Başbakan, temel ilkelerde pürüz kalmadığını vurguladı. Aslanın karnındaki ekmeği almaya çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının İMF'yle anlaşma yapılması yönündeki baskısına da sert çıktı. Başbakan, "Bekara karı boşamak kolay" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni Başkanı Barack Obama'nın ekibinin Türkiye'yi iyi tanıdığını söyledi. Gül, bayramı Diyarbakır'da geçirip geçirmeyeceği yönündeki soruyuysa "Geçen bayram da gitmek istemiştim. Bu bayram için henüz kararımı vermedim" diye yanıtladı.

Kaynak: TGRT Haber

Yorumlar