Fransa'dan 25 milyar Euroluk teşvik paketi

Avrupa ekonomik krize çare arıyor. Son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransız ekonomisini teşvik için 26 milyar avroluk bir plan açıkladı.

Plan, tüketicilere doğrudan yardım yerine yatırım projelerine ağırlık verilmesini hedefliyor. Yetkililer, paketin maliyetinin gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 1,3'e denk olduğunu ifade ediyor. Sarkozy, teşvik planıyla ilgili, ''Krize cevabımız yatırım çünkü büyümeyi desteklemenin, bugünkü istihdamı korumanın ve yarın için yeni iş olanakları oluşturmanın en iyi yolu bu'' dedi.
Planla, altyapı, araştırma ve yerel otoriteleri desteklemek için 10,5 milyar avro ayrıldı. Devlete ait demir yolları, enerji ve postacılık şirketlerinin desteklenmesi için 4 milyar avro harcanması da buna dahil edildi. Ayrıca, sürdürülebilir kalkınma, yüksek öğrenim ve savunma sanayi için de planda 4 milyar avro tahsis edildi. Planla, zor durumdaki otomobil endüstrisine yardım da planlanırken, eski model arabaların yeni ve çevre dostu modellerle değiştirilmesi amaçlandı.

Kaynak: TGRT Haber

Yorumlar