Şok: Hindistan'daki saldırının ardında İngiltere mi var?

Hindistan'da meydana gelen ve terörün korkunç yüzünü bir kez daha gözler önüne seren saldırılarla ilgili olarak bir Rus gazeteci çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.
Rus Pravda Gazetesi'nden Vladimir Anohin, 'Dünyanın siyasi haritasında yeni bir şey oluştu. ekonomik kriz ve terör birbirine karışmış durumda. Daha doğru bir ifadeyle terör rakipleri, sıradan çıkarmak için bir vesile haline geldi. Artık dînî ve diğer sebepleri unutabiliriz. Hindistan'ı, silahlıları kullanarak, vurmak istiyorlar. Bununla da onu dünyanın önemli ekonomik güce sahip ülkeleri sırasından çıkarmayı hedefliyorlar. Mumbai'de kanlı saldırıyı düzenleyenlerin Londra'da – Hindistan'ın eski "sahiplerinin" başkentinde – oturduğunu tahmin edebiliriz.' diyerek saldırının arkasındaki güçlerle ilgili çok ciddi bir ithamda bulundu.
Anohin, son ekonomik krizde yüzde 55 değer kaybeden Hindistan borsasının yaşanan terör olayı ile tamamen yerle bir olacağını dile getiriyor.
Anohin, saldırının zamanlama ile ilgili olarak ta ilginç 'rastlantı'yı şöyle dile getiriyor. 'Saldırıların tam da Merkez Bankası'nın milli para biriminde devüalasyon önlemek maksadıyla müdahele yapmak istediği ve borsada değer kaybını gidermek için elinden geleni yapmağa hazır olduğu bir zamanda gerçekleşmesi deönemli bir etki unsuru oldu.Önümüzdeki günlerde kapital Hint pazarından hızlı bir şekilde çıkmaya başlayacak. Merkez Bankası'nın tahminlerine göre 2008-2009 yıllarında büyüme oranı yüzde 7.5-8 olacak. Ancak kapitalin hızlı bir şekilde çıkması halinde, bu rakamın tekrar gözden geçirilmesi gerekecek.'

Yorumlar