Ya Zübeyde Hanım yaşasaydı, oğlunu ziyaret edemeyecek miydi?

İki özürlü annesinin, türbanlı oldukları gerekçesi ile Anıtkabir'e alınmamasına tepkiler sürerken, Gazeteci-yazar Ahmet Altan olaya farklı bir tepki verdi. İşte o yazı.

İki özürlü annesinin, türbanlı oldukları gerekçesi ile Anıtkabir'e alınmamasına tepkiler sürerken, Gazeteci-yazar Ahmet Altan olaya farklı bir boyuttan baktı.

Taraf Gazetesi yazarı Ahmet Altan, bugünkü yazısında, başörtülüleri Anıtkabir'e almayanlara, "Ya zübeyde hanım yaşasaydı, oğlunu ziyaret edemeyecek miydi?" sorusunu yöneltti.

Yazısında Atatürk'ün bu ülkede tabu haline getirildiğini ve kalkan olarak kullanıldığını belirten Altan, "Anadolu'da kadınların yüzde 90'ı başörtülü. Siz ulusal bir tabu oluşturmak istiyor ama ülkenin kadınlarının yüzde doksanını onun mezarına sokmuyorsunuz. İnsan mezarını bile ziyaret edemediği birini nasıl önderi olarak görebilir?" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Altan yazısında özetle şu ifadelere yer verdi;

"Atatürk'ü laiklik üzerinden tabulaştırmaya uğraşıyorlar. Bunun içinde 'laiklik yanlısı insan tipi' yaratıyorlar. Muhafazakarlar o tipe uymuyor. Peki "laikliğin tabusu" olan Atatürk'le 'aiklik karşıtı" sayılan muhafazakar kitleler nasıl bir araya getirilecek? Atatürk onlara nasıl 'tabu' olarak kabul ettirilecek?.

Kimse mezarını ziyaret edemediği birini kendi kafasında, kendi isteğiyle bir "tabu" haline getiremez. O zaman da onlara o tabuyu "zorla" kabul ettireceksin. Korkutacaksın, tehdit edeceksin, aşağılayacaksın.Tabii sen de o kitlelerden kopacaksın."

Yorumlar