Bombalar SABIKALI!!!

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara Yenikent’te ele geçirilen bombalar Türkiye genelindeki banka bombalamada kullanılan bombalarla aynı seriden çıktı. Bombaların ayrıca, 2003 yılında İzmir’de Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) örgütü tarafından yapılan bombalı eylemlerdeki bombalarla da aynı seriden çıktığı belirtildi. İzmir’deki MLKP’-nin bölge sorumlularından Sami Özbil’in düzenlediği eylemlerde kullandıkları da tespit edildi.

BİR BOMBA DAHA BULUNDU
Ankara, İstanbul, Aksaray ve Konya’da ele geçirilen mühimmatların ardından yine Başkent’te bomba bulundu. Etimesgut tren istasyonunda sabah saatlerinde bulunan el bombasının savunma tipi olduğu tespit edildi. Bombanın DM-72 marka Alman menşeili olduğu anlaşıldı. Etimesgut tren istasyonunda sabah saatlerinde el bombası bulunduğu bilgisini alan Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, istasyonda çevre güvenliği aldı. Ekipler, daha sonra el bombasını alarak terörle mücadele ekiplerine teslim etti.

ERSÖZ VE UĞUR AYNI KAREDE
Ergenekon soruşturmasında firari olan ve önceki gün Ankara’da tedavi için geldiği hastanede yakalanarak İstanbul’a götürülen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün evlerinde yapılan aramada ele geçirilen bilgi, belge, cd ve doküman İstanbul’a gönderildi. Resimlerde Ersöz’ün Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Albay Atilla Uğur’la birlikte çekilmiş fotoğraflarının da bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: Turkiye Gazetesi

Yorumlar