CEHENNEM FELAKETİ - Makale

Başlıktaki ta­bi­ri Churc­hill, Fi­lis­tin için kul­lan­mış­tı. Ay­nı ta­bi­ri, bu de­fa Irak için The in­de­pen­dent ga­ze­te­si­nin yo­rum­cu­su Ro­bert Fisk kul­la­nı­yor. İn­gi­liz ga­ze­te­ci; “Ta­rih­ten ders al­ma­yı hâ­lâ öğ­re­ne­me­dik.” di­yor ve ek­li­yor: “Af­ga­nis­tan ve Irak’ı kay­bet­ti­ği­miz gi­bi, Pa­kis­tan’ı da kay­be­de­ce­ğiz. Var­lı­ğı­mız, gü­cü­müz ve te­rö­rü­müz bi­zi uçu­ru­ma iti­yor. Ar­tık Müs­lü­man­la­rı ra­hat bı­rak­ma­lı­yız.”

Evet, Irak iş­ga­li­nin üze­rin­den 5 se­ne geç­me­si­ne rağ­men, bu­gün ge­li­nen nok­ta­da Irak hal­kı Sad­dam’ın zul­mü­nü arar ol­du!

İn­gi­liz ya­zar ger­çe­ğin al­tı­nı çi­ze­rek, baş­ta ken­di hü­kü­met­le­ri ol­mak üze­re ABD’yi ve Ba­tı’yı ikaz edi­yor:

“... ABD’nin de­va­sa as­ke­rî pres­ti­ji ar­tık çok azal­dı. Ne yap­tı­ğı­mız hak­kın­da ken­di ken­di­mi­ze sor­ma­lı­yız. Sa­hi, biz ne için Irak’ta­yız? De­mok­ra­si için mi, yok­sa pet­rol için mi? İs­ra­il için mi? Kit­le im­ha si­lah­la­rı için mi? Ya da is­lâm kor­ku­su için mi?.. Ar­tık Müs­lü­man dün­ya­sı­nı ken­di hâ­li­ne bı­rak­ma­dan Or­ta Do­ğu’da­ki fe­lâ­ket­le­rin üs­te­sin­den ge­le­me­ye­ce­ği­mi­zi an­la­ma­mız ge­re­ki­yor. is­lâm ve te­rör ara­sın­da bir bağ­lan­tı yok. An­cak, is­lâm ül­ke­le­ri­ni iş­gal eden em­per­ya­list güç­ler ile te­rör ara­sın­da bir bağ­lan­tı var...”

Ge­çen bu 5 se­ne zar­fın­da Irak’ta bir mil­yon­dan faz­la in­san kat­le­dil­di. Her gün on­lar­ca ki­şi­nin can­lı bom­ba­lar­la öl­dü­rül­dü­ğü Irak’ta da­ha ne ka­dar ki­şi­nin kat­le­di­le­ce­ği bel­li de­ğil­dir. Bel­li olan tekşey; iş­gal­ci güç­ler ora­da ol­du­ğu müd­det­çe, oluk oluk akı­tı­lan bu ka­nın dur­ma­ya­ca­ğı­dır.

Çe­kil­me­le­ri hâlin­de bi­le Irak, ya­kın bir ge­le­cek­te hu­zu­ra ka­vu­şa­maz. Zi­ra Sün­nî-Sii ça­tış­ma­sı ül­ke­yi iç sa­va­şa sü­rük­le­miş­tir. Ay­rı­ca, böy­le bir du­rum­da; Sün­nî ol­sun, Sii ol­sun Arap­la­rın ku­zey­de­ki Kürt­ler­le gö­rü­le­cek he­sap­la­rı var!

Irak’ın bu ka­otik hâ­li baş­ta Tür­ki­ye’miz ol­mak üze­re bü­tün böl­ge­yi teh­dit et­mek­te­dir. Meh­met­çik, sı­nır öte­si ha­re­kât­tan son­ra da ara­lık­sız ola­rak ope­ras­yon­la­rı­na de­vam et­mek­te­dir.

ABD,şa­şı­rıp bir de iran cep­he­si­ni açar­sa, asıl o va­kit böl­ge ola­rak top­ye­kun yan­gı­nın içi­ne dü­şe­riz!

Fu­at Bol-Turkiye Gazetesi 26.03.2008

Kaynak: Turkiye Takvimi

Yorumlar