Erdoğan'dan Ergenekon'a gönderme

"Kimin korku imparatorluğu kurmak istediğini gördük"


Biz demokrasiye yoğunlaşıp güvenlikten taviz vermedik. Ülkenin her alanda büyüyüp gelişmesini sağladık. Çetelere mafyaya hukuk dışı örgütlenmelere asla taviz vermedik asla göz yummadık. Ülkemizi ve şehirlerimizi mafyaya teslim etmedik.

Siyasetini o eski dönemin parametresi üzerine kuranlar büyük telaş içindeler. Düzenleri bozulanlar rahatsız. Hukuk işledikçe, hakimler ve savcılar yasaları uygulayınca bazıları rahatsız oluyorlar. Türkiye'de hukuk ve demokrasi var. Yerleşmiş kurallar. Fikri ve vicdanı hür hakim ve savcılar var. Kimse kendini yasaların üzerinde görmemeli. Kimse kendini ayrıcalıklı hukuk alanında seçkin görmemeli. Türkiye değişiyor. Türkiye ayaklarına vurulmuş prangalarından kurtuluyor.

Kimlerin korku imparatorluğu kurmaya çalıştığını gördük. Bunların avukatlığına soyunanlar ise bu ülkede barışı konuşacak. Türkiye muassır medeniyetler seviyesine çıkma hedefi doğrultusunda değişiyor. Biz ülkemizi temiz görmek istiyoruz. Bu ülkede gece rahat gündüz rahat olan milletimizin yaşam tablosunu hazırlama gayreti içindeyiz.

Anamuhalefet partisi ve bazı medya kuruluşlarının neden paniğe kapıldığını anlayamıyorum. Aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Biz tüm gelişmlere bu yaklaşımla bakıyoruz. Hakimler görevlerinde bağımsızdır. Anayasaya ve vicdani kanaatlarine göre hüküm verirler. Hiç kimse hakimlere müahale edemez. Tavsiye ve beyanda bulunamaz. Bırakın hukuk işlesin.

Çukurlardan nasıl tüfeklerin el bombalarının, planların çıktığını çok iyi görüyoruz. Bunlarla beraber bu ülkede binlerce onbinlerce mermilerin acaba birilerinin evlerinden çıkmasının bir anlamı yok mu?
Bunlara seyirci mi kalacağız? Bunu yapanlar bunları takip edenler korku imparatorluğunu temsil edecek, bunların avukatlığına soyunanlar ise bunu değil barışı konuşacak. Türkiye hedefleri doğrultusunda değişiyor dönüşüyor. Biz ülkemizi tertemiz görmek istiyoruz. Bu ülkede gece rahat gündüz rahat olan milletimizin yaşam tablosunu hazırlamanın gayreti içerisindeyiz.
Bu süreci hukuk sürecini sarsarak işleyen demokrasiyi hafife alarak kıyasıya eleştirmeye kalkanlar, önce kendilerini gözden geçirmelidirler.

Yorumlar