Ergenekon operasyonunda şok isimler

Yalçın Küçük

Küçük, kollarına giren iki polis eşliğinde evinden çıkarıldı. Küçük’ün Karakusunlar semtindeki evinin önünde bekleyen çok sayıda gazeteci, Küçük’ün evden çıkarılması sırasında görüntü almak istemeleri nedeniyle bir kargaşa yaşandı. Polis Küçük’ü apar topar polis arabasına bindirerek Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Küçük’ün buradan İstanbul’a götürüleceği öğrenildi.

Küçük'ün avukatı Dursun Ermiş, gazetecilere yaptığı açıklamada ''Bütün el yazıları, notları, hard diskleri, yüzlerce sayfalık notlarına el kondu. Ergenekon kapsamında Ankara Emniyeti'ne götürülüyor. Oradan İstanbul'a götürülecek. AKP'nin 7 aydır kampanya sonucunda Küçük gözaltına alındı. Yalçın Küçük'ün Ergenekon'la bağlantısı yok. 12 polis bütün evi didik didik aradılar. Ergenekon Ergenekon olmaktan çıktı. Küçük de Ergenekon örgütü bünyesinde faaliyet göstermekten gözaltına alındı'' dedi.

SABİH KANADOĞLU

Sonrasında da Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun başta TRT 2 olmak üzere TV kanallarında gözaltına alındığına ilişkin haberler yayınlandı. Kanadoğlu bu haberleri yalanladı, ''Evimdeyim. Gözaltı yok'' dedi ama yine de her an Kanadoğlu'nun evine de polis baskını yapılacağı konuşuluyor.

İSTEK VAKFI VE YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDE ARAMA

Operasyondaki diğer bir şok isimse İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'a ait İstanbul Acıbadem'deki İstek Vakfı ve Kayışdağı'nda bulunan Yeditepe Üniversitesi'nde yapılan polis aramasıydı. Buradaki Dalan'ın ofisindeki arama hala devam ediyor. Dalan'ın 2 aydır yurtdışında olduğu belirtiliyor.

İBRAHİM ŞAHİN

Ardından peşpeşe gözaltı haberleri gelmeye başladı. Sabah saatlerinde Ankara'daki evine polis baskını yapılan Özel Harekat Dairesi Eski Başkanı İbrahim Şahin gözaltına alındı. Şahin'in evinde sabah saat 07.00 sıralarında başlayan polis araması da hala devam ediyor.

KEMAL GÜRÜZ

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün Ankara'nın Yıldız Semtin'de bulunan evinde de Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılıyor. Telefonları kapalı olan Gürüz'ün evinin arandığına ilişkin olarak kardeşinin gazetecilere bilgi verdiği öğrenildi.

KEMAL YAVUZ

İstanbul'dan bir şok gözaltı haberi daha geldi. Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul'da eski ordu komutanı emekli Orgeneral Kemal Yavuz'un da gözaltına alındığı belirtiliyor.

TUNCER KILINÇ

Ergenekon soruşturması kapsamında Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da evi aranıyor.

Emniyet yetkililerinin, Oran da askeri lojmanlarda oturan emekli Orgeneral Tuncel Kılınç'ın evinde arama yaptığı ve bu aramaya askeri savcılığın da eşlik ettiği öğrenildi.

ERDAL ŞENEL

Operasyon kapsamında Genelkurmay eski Hukuk Müşaviri emekli tümgeneral Erdal Şenel ve gazeteci Engin Aydın gözaltına alındı.

Sivil polisler eşliğinde Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Şenel, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, sivil bir otomobille Emniyet'e götürüldü.

İLYAS ÇINAR

İstanbul'da emekli albay İlyas Çınar da gözaltına alındı.

İZMİR'DE BİR YÜZBAŞI VE EMNİYET AMİRİ GÖZALTINDA

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Özel Harekat Emniyet Amiri Ergin Erkılınçoğlu ile ismi açıklanmayan denizci bir yüzbaşı gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen talimat üzerine gözaltına alınan 2 kişinin İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildiği öğrenildi.

Sivas'ta Ergenekon operasyonu: 11 gözaltı

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere bu sabah gerçekleştirilen 'Ergenekon' operasyonu kapsamında Sivas'ta da 11 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin ev ve işyerlerinde, kalem tabanca, el bombaları ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan birinin Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Mehmet Akyazı, ikisinin ise Sivas'ta Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Bekir Çelik ve Oğuz Bulut'un bulunduğu bildirildi.

Kaynak: Bigpara

Yorumlar