Gazze Saldırısında 16. Gün: 868 Ölü/3300 Yaralı - Tanklar Gazze'ye girdi

Dünyaya meydan okuyan İsrail, orduya Gazze'nin iç kesimlerine ilerleme emri verdi. Hamas üyeleri ile şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İsrail ateşinden dolayı sokaklardan alınamayan Filistinlilerin cesetlerine köpek ve fareler saldırıyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları artarak sürüyor. İnsani dram derinleşirken İsrail Başbakanı Ehud Olmert dünyanın ateşkes çağrılarına meydan okudu ve harekâtı daha ileriye götüreceklerini belirtti. Hamas'ın Suriye'de sürgünde yaşayan siyasi büro şefi Halid Meşal de "İsrail saldırılarının barış yolunu kapadığı ve sonuna kadar direnecekleri" açıklamasında bulundu. Karşılıklı sert demeçler çatışmaların daha da şiddetleneceği sinyalini verirken Filistinlilerin trajedisi giderek derinleşiyor. Sokaklardaki ve enkaz altındaki cesetlere köpek ve farelerin saldırdığı belirtiliyor.

GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞMALAR
16'ncı gününü geride bırakan saldırılarda Gazze kentinin içlerine doğru ilerleyen İsrail askerleriyle Hamas militanları arasında göğüs göğüse çatışmalar yaşanıyor. Filistinli militanların, dün piyade ve tanklardan oluşan İsrail askeri koluna pusu kurmasıyla başlayan çatışmalarda 12 Hamas üyesi öldü.

Pusu sonrası ilerlemekte zorlanan İsrail tank ve piyadeleri, Şeyh Aclin bölgesinden eski Yahudi yerleşim yeri Netzarim'e çekildi. İsrail tankları, savaş gemi ve uçaklarının önceki gece ve dün 60 ayrı hedefe havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda ise 12 Filistinli sivil öldü. 27 Aralık'tan beri ölü sayısı 270'i çocuk 868'e yükseldi.

'CESETLERİ KÖPEKLER YİYOR'
Gazze Şeridi'ndeki insani durum ise hiç olmadığı kadar kötü. İsrail ordusunun verdiği 3 saatlik aralarda sağlık ekipleri, sokak ve enkazlardan ceset ve yaralı topluyor. BM'ye göre 1.5 milyon Filistinlinin üçte ikisi su, temel ihtiyaç ve elektrikten yoksun.

AP'ye konuşan Kemal Advan Hastanesi çalışanlarından Şevki Salih (24), İsrail saldırılarından dolayı sokaklardan kaldıramadıkları cesetlerin köpek ve farelerin saldırısına uğradığını söyledi. "400 gönüllü bu cesetleri toplamaya çalışıyoruz. Ancak iki üç gün sokaklarda kalan cesetlerin başında köpeklerle karşılaşıyoruz. Köpekler yoksa da cesetleri fareler kemiriyor" dedi.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Yorumlar