Günün Sohbeti - İHLÂS SÛRESİNİN FAZİLETİ

Hadîs-işerîflerde buyuruldu ki:

“ihlâs sû­re­sini oku­mak, bü­tün Kur'ân-ı ke­rî­min üç­te bi­ri­ne denk­tir.”

“Kur'ân-ı ke­rî­min en fa­zi­let­li sû­re­si ih­lâs sû­re­si­dir.”

“Are­fe gü­nü 1000 ih­lâs oku­ya­nın bü­tün gü­nah­la­rı af­fo­lur ve her du­âsı ka­bul olur.” Hep­si­ni Bes­me­le ile oku­ma­lı­dır.

“Kab­ris­tan­dan ge­çer­ken, on bir ihlâs oku­yup, iman­la vefât et­miş mev­ta­la­rın ruh­la­rı­na he­di­ye eden kim­se­ye, ora­da­ki ölü­le­rin sa­yı­sı ka­dar se­vap ve­ri­lir.”

“Ya­ta­ğa gir­di­ğin­de, Fâ­ti­ha'yı ve ih­lâs sû­re­si­ni oku­yan, ölüm müs­tes­na her­şey­den emin olur.”

“Eve gi­rer­ken ih­lâs-ı şe­rî­fi oku­yan fa­kir­lik gör­mez.”

“Kim sa­bah na­ma­zın­dan son­ra, ih­lâs sû­re­si­ni 11 de­fa okur­sa, o gün ken­di­si­ne bir günah ge­lip bu­laş­maz. şey­tan gay­ret et­se de ko­run­muş olur.”

“Bir yol­cu­lu­ğa çık­mak is­te­yen kim­se, evi­nin ka­pı­sı­nı çe­kip ay­rı­lın­ca 11 de­fa ihlâs sû­re­si­ni okur­sa, o dö­nün­ce­ye ka­dar Al­lahü teâlâ onu (evini) mu­ha­fa­za eder.”

“Kim ak­şam na­ma­zın­dan son­ra (ko­nuş­ma­dan) iki rekat na­maz kı­lıp, bi­rin­ci rekâtin­de Fâ­ti­ha ve Kâ­fî­run, ikin­ci rekâtin­de Fâ­ti­ha ve ih­lâs sû­re­le­ri­ni okur­sa, yı­lan, de­ri­sin­den sıy­rı­lıp çık­tı­ğı gi­bi o da günah­la­rın­dan öy­le­ce sıy­rı­lıp çı­kar.”

“Ye­me­ğe baş­lar­ken bes­me­le çek­me­yi unu­tan kim­se, ye­me­ği bi­ti­rin­ce ih­lâs sû­re­si­ni oku­sun!”

“Kim her gün, 200 de­fa ih­lâs sû­re­si­ni okur­sa, borç­la­rı ha­riç, 50 yıl­lık gü­na­hı af­fe­di­lir.”

“Kim ölüm has­ta­lı­ğın­da, ih­lâs sû­re­si­ni okur­sa, ka­bir aza­bı gör­mez. Kab­rin sık­ma­sın­dan emin olur. Me­lek­ler onu ka­nat­la­rıy­la ta­şır­lar ve Sı­rat­tan sürat­li birşe­kil­de ge­çi­rir­ler.”

“Cu­ma na­ma­zın­dan son­ra, 7 de­fa ih­lâs ve Mu'av­vi­ze­teyn (ya­ni Fe­lak ve Nâs sû­re­le­ri­ni) oku­ya­nı, Al­la­hü te­âlâ, bir haf­ta ka­zâ­dan, be­lâ­dan ve kö­tü iş­ler­den ko­rur.”

“Kab­ris­ta­na gi­rin­ce, Fâ­ti­ha, Fe­lak, Nâs ve ih­lâs sû­re­le­ri­ni oku­yu­nuz! Se­vâ­bı­nı mey­yit­le­re gön­de­ri­niz! Se­vâ­bı hep­si­ne ula­şır.”

Kaynak: Turkiye Takvimi

Yorumlar