İsrail, her gün 3 saat bombardımanı kesecek

İsrail'in Gazze'ye operasyonun 12'inci gününde İsrail ordusundan bir açıklama geldi. İsrail ordusunun, her gün 3 saat bombardımanı keseceği bildirildi.

İsrail askeri sözcüsü, bugünden itibaren geçerli olmak üzere, ordunun her gün 3 saat Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı keseceğini açıkladı.
Sözcü, yerel saatle 11.00 ile 14.00 arasında bombardımanların duracağını kaydetti.
Öte yandan İsrail tank ve zırhlı araçlarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus bölgesini boşalttığı bildirildi.
Filistinli görgü tanıkları, 10 kadar tankın işgal ettiği bölgeyi terk ettiğini ve güvenlik duvarının İsrail tarafına geçtiğini aktardı.
İsrail ordu sözcüsü ise, haberi ne doğruladı ne yalanladı.
İsrail tankları dün sabah saatlerinde Han Yunus'a girmişti.
Bu arada İsrailli yetkililerin, Gazze saldırısındaki nihai aşama olarak gösterilen, askerlerin kent merkezlerine saldırması emrinin verilip verilmemesiyle ilgili kararı bugün tartışacağı bildirildi.
İsrailli siyasi kaynaklar, 12. gününe giren Gazze saldırılarının üçüncü ve son aşaması olarak gösterilen planı Başbakan Ehud Olmert'in güvenlik kabinesinin bugün toplanarak ele alacağını belirterek, bakanların planın karara bağlanmasıyla ilgili oylamayı erteleyebileceğini kaydetti.
Nihai kararı ertelemenin, Mısır'ın ateşkes planıyla ilgili çabalar sürerken İsrail'e askerlerini hazırlamak için zaman kazandıracağı yorumları yapılıyor.

Kaynak: TGRT HABER TV

Haber Alti Yorumu: Siz hic bomba sesi duydunuz mu omrunuzde? Ben de duymadim ama oyle saniyorum kulaklari sagir edecek bir gurultuye, gozleri kor edecek bir atese ve canlar alacak bir patlamaya sahiptir. iste Filistinli cocuklar, bu bombalarin seslerini hergun, her an duyuyorlar. Filistinli analar, babalar, kendilerini ve cocuklarini bu bombalardan koruyamiyorlar. Onlarin tek yardimcisi Allah. Herseyin sahibi Allah. O, onlari koruyor. Dunyada ve ahirette...

Yorumlar