İsrail, kara harekatını güneye doğru genişletti

Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına 11'inci gününde de devam eden İsrail, kara harekatını, bölgenin güney kısımlarına doğru genişletti. Ölen Filistinlilerin sayısı 570'i aştı, yaralı sayısı ise iki binin üzerinde.

Operasyonlarını genişleten İsrail kuvvetleri güneydeki Han Yunus kentine girdi. Gazze kenti ve civarında da çatışmalar sürüyor. İsrail ordusu, karadan yürütülen 4 günlük saldırılarda 130 Hamas üyesinin öldürüldüğünü açıkladı. Hastane kayıtlarına göre ise ölenlerin büyük bölümünü siviller oluşturuyor. Saldırılarda ölen Filistinli sayısının 570'e yaklaştığı belirtiliyor. İsrail ordusu,kara saldırılarının başladığından beri 4 İsrail askerinin öldüğünü bildirdi. Dün bir İsrail tankının askerlerin üzerine yanlışlıkla ateş açması sonucu 3, dün gece de yine İsrail askerlerinin açtığı ateşte bir asker öldü.
Operasyon sürdükçe Filistin tarafında kayıplar artıyor. İsrail donanmasına bağlı savaş gemilerinden açılan topçu ateşi sonucu 10 Filistinli hayatını kaybetti. Hamas ile İsrail askerleri arasındaki çatışmalardan kaçan Filistinlilerin sığındığı BM'ye ait iki okul da İsrail'in hedefi oldu ve saldırıda 5 Filistinli öldü. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, kara saldırılarında daha zor bir döneme girdiklerini söyledi. Hamas ise mücadelenin her sokakta devam edeceğini, İsrail'e daha fazla roket saldırısında bulunulacağını açıkladı. Gazze Şeridi'nde atılan bir Filistin roketinin ilk kez 45 kilometre uzaktaki İsrail kenti Gedera'ya düştüğü bildirildi.

Kaynak: TGRT HABER TV

Yorumlar