JİTEM'ci Albay Sırlarıyla öldü!!!

JİTEM'ci Albay Abdülkerim Kırca dün evinde ölü bulundu. Polisin ilk izlenimine göre Kırca beylik tabancasıyla kendini vurarak intihar etti. Cem Ersever'den sonraki JİTEM komutanı olarak bilinen emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca dün evinde ölü bulundu. Polis Kırca'nın beylik tabancasıyla sağ şakağından vurulduğunu kaydetti.

Alınan bilgiye göre, emekli Jandarma Albay Kırca, sabah saatlerinde evinde beylik silahıyla başına bir el ateş etti. Kırca'nın olay yerinde öldüğü, cenazesinin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılacağı öğrenildi.

Dün sabah saatlerinde intihar eden Kırca, askeri ve sivil savcılık ile olay yeri inceleme ekiplerinin evinde yaptığı incelemenin ardından dün akşam saatlerinde otopsisi yapılmak üzere Keçiören Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Kırca'nın cenazesi Jandarmaya ait özel ambulans ile jandarma ekipleri tarafından getirildi. Kırca'nın cenazesinin tabutta değil, ceset torbası ile getirilmesi dikkat çekti.

Öte yandan, Kırca'nın cenazesini getiren ambulansla birlikte birkaç yakını da Keçiören Adli Tıp Kurumu'na geldi. Gelenlerden birinin komşusu olduğu öğrenilirken, gelenler basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

CENAZESİ BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Evinde intihar eden Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca'nın cenazesi bugün toprağa verilecek.

Kırca'nın cenazesi Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Abdülkerim Kırca'nın intiharının ardından olay yerine ilk olarak askeri savcının geldiği, savcının incelemesinin ardından polise askeri lojmana giriş izni verildiği öğrenildi.

Bu arada, Kırca'nın intiharının, doğum yeri Sivas'ın Suşehri ilçesindeki yakınlarını üzüntüye boğduğu belirtildi.

Babasının ölümü üzerine 5 yıl önce ilçeye geldiği öğrenilen emekli Albay Abdülkerim Kırca'nın yakınları, intihar haberini aldıktan sonra Ankara'ya hareket etti.

DEVLET ÖDÜNÇ MADALYASI VERİLMİŞTİ

''Terör örgütü ile mücadele sırasında yaralanarak malul olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kalan'' Kırca'ya, Aralık 2004'te dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından, ''Devlet Övünç Madalyası'' verilmişti.

Yorumlar