Kaçırılan Tuğba ailesine kavuştu!

Ailesini görünce tanımadı, anne Gülten Aksu fenalık geçirdi...

Bangladeşli bir aile tarafından, 2007 yılında kaçırılan 5 yaşındaki kız çocuğu Tuğba Aksu, Türkiye'ye getirildi.

THY'ye ait uçakla Yeni Delhi üzerinden Bangladeşli Interpol görevlileri tarafından Türkiye'ye getirilen Tuğba Aksu, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Türk polisine teslim edildi.

Atatürk Havalimanı'ndaki karşılamada, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Önal İnaltekin, baba Halil Aksu, anne Gülten Aksu, abla Kader ve ağabey Muhammed de hazır bulundu.

İstanbul Vali Yardımcısı Altıntaş, yapılan takip sonucu Tuğba'nın 2'si kadın olmak üzere 4 Bangladeşli polis eşliğinde kendilerine teslim edildiğini belirterek, ''Bangladeş polisine teşekkür ediyoruz. Tuğba, devletimize, milletimize ve ailesine hayırlı olsun'' dedi.

Altıntaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden bir psikoloğun Tuğba ve ailesiyle sürekli irtibatta olacağını ifade etti.

Baba Halil Aksu da ilgili makamların kendileriyle çok yakından ilgilendiğini belirterek, Tuğba'ya kavuşmalarında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Çocuğuna kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Aksu, ''Bundan sonra gözümün önünden ayırmayacağım'' dedi.

Atatürk Havalimanı'nda çocuğunu karşısında gören anne Gülten Aksu da bir süre fenalık geçirdi. Daha sonra doktorlar tarafından sakinleştirilen Aksu, çocuğuna kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Anne Aksu, kızı Tuğba'nın kendisine gelmek istemediğini ve Türkçe'yi unuttuğunu söyledi.

Tuğba Aksu, daha sonra görevliler eşliğinde yasal işlemler yapılmak üzere Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

-TUĞBA'NIN KAÇIRILMA ÖYKÜSÜ-

Fatih'teki bir gecekonduda oturan Aksu ailesi, çocukları olmayan ve gördükleri rüyadaki bir kişinin kendilerine ''Çok sevdiğin bir çocuğu umreye getir, çocuğun olacak'' diyen Bangladeşli komşularının sözüne inanarak kızları Tuğba'yı bu kişilere vermiş, ancak bir daha ne komşularından ne de çocuklarından haber alabilmişti.

Baba Halil Aksu, bunun üzerine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, Bangladeşli komşuları Abdulselam Begüm ile eşi Fatma Begüm'ün, kızları Tuğba Aksu'yu 19 Ağustos 2007 tarihinde kaçırdıkları iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

Daha sonra Bangladeşli çiftin, düzenledikleri sahte belgelerle Tuğba'yı ülkelerine kaçırdığı anlaşılmıştı.

Dakka'daki Türk Büyükelçiliği'nin ısrarlı çabaları ve Bangladeş makamlarının devreye girmesi sonucu Bangladeş polisince izi bulunan minik Tuğba, Interpol'un ''sarı bülten'' yayımlamasının ardından büyükelçiliğe teslim edilmişti.

Kaynak: Haberturk.com

Yorumlar