River Island kepenk indirdi

Kuveytli Al Shaya Grubu, Türkiye’deki 14 markasından biri olan River Island’tan vazgeçti. İstinye Park ve Cevahir’deki mağazaları kapatan grup MetroCity’de de 24 Ocak’ta kilit vuruyor. Sırada Ankara’daki Ankamall var

Türkiye’ye 2001 krizinin ardından giren Starbucks, The Body Shop, Evans, Next, Top Shop, River Island gibi markalarla hızlı bir giriş yapan Kuveytli Al Shaya Grubu, River Island’da kepenk indirdi. 2007 yılı sonunda Türkiye genelinde 18 mağazasını kapatacağını açıklayan Grup, River Island markasını taşıyan mağazalardan sadece bir tanesi için bu süreci işleteceğini duyurmuştu.

Ancak markanın satış performansından memnun olmayan ana şirket River Island’tan tamamen vazgeçti. İstinye Park ve Cevahir Alışveriş Merkezi’ndeki River Island’ları kapatan Al Shaya Grubu, MetroCity’deki mağazasının kepenklerini de 24 Ocak’ta indirecek.

Ankara’da Ankamall’daki River Island’ın da ocak sonuna doğru kapatılması gündemde.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Al Shaya Türkiye yetkilileri, River Island’ın satış performansından memnun olmadıklarını ifade ederken, diğer markalarda benzer bir sürecin olup olmayacağı konusunda ise bilgi vermeye yanaşmadılar.

Türkiye’de 14 marka ile faaliyet gösteren Al Shaya Grubu, yüksek kiralar, Çin kotası gibi nedenlerle zaten küçülme sürecini başlatmıştı. Üstüne bir de ekonomik kriz eklenince grup Türkiye’deki küçülme sürecini hızlandırdı ve boyutlarını da büyüttü.

Kaynak: haberturk.com

Yorumlar