Savcı Öz'den Tuncay Güney'e 37 Soru

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Kanada yetkili adli makamına aracılığıyla Tuncay Güney 37 soru sordu...
Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün , Kanada yetkili adli makamına Tuncay Güney ile ilgili yazdığı yazı dün İstanbul 13. Ağır Ceza mahkesne gönderildi.

Bu yazıda, İstanbul'da bulunan Cumhuriyat Gazetesi'ne el bombaları atılması, Danıştay saldırısı, Ümraniye'de ele geçirilen 27 adet el bombası ve Eskişehir'de 12 adet el bombası, 2 adet uzun namlulu silah, 11 kilo C-3 patlayıcı ve 11 kilo TNT patlayıcının ele geçirildiği belirtildi. Savci Öz'ün gönderdiği yazıda, bu eylemlerin yasadışı Ergenekon isimli terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiği, yakalanan şüpheliler hakkında kamu davası açıldığı, davanın halen devam ettiği, yakalanamayan bir kısım şüpheliler ve aydınlatılmayan bir kısım eylemler yönünden soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Yazıda, Kanada'da yaşayan Tuncay Güney'in bu suç örgütü içinde bir dönem yer aldığı, halen yargılanmakta olan örgütün üst düzey yöneticisi olduğu öne sürülen kişilerle yakın ilişki içerisinde olduğunun anlaşıldığı, Güney hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Yazıda, soruşturmanın yasalara uygun biçimde yürütülebilmesi, olayın aydınlatılabilmesi, bu şüphelinin yargılanmakta olan şüphelilerle bağlantılarının açığa çıkarılabilmesi için, resmi bir yargı makamı önünde alınmış savunmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, Güney'in adli soruşturma makamları huzuruna bir avukat ile birlikte hazır edilmesi,yasal hakları hatırlatıldıktan sonra maddeler halinde belirtilen 37 sorunun knedisini sorularak düzenlenecek tutanağın şüphelinin sunacağı belgeler eklenerek gönderilmesi için gereğinin yapılmasını talep etti.

Savcılık tarafından sorulan bazı sorular şunlar:

-Veli Küçük'ün Kısmetim1 gemisindeki uyuşturucu ile ilgisi nedir?

-Ergenekon'un PKK, Hizbullah, DHKP-C ile ilişkisi nedir?

-Özdemir Sabancı suikastinin Veli Küçük'le bağlantısı var mı?

-PKK'nın kuruluşunda Doğu Perinçek'in ne gibi bir katkısı oldu?

-Hizbullah'ın kuruluşunda Veli Küçük'ün rolü nedir?

-Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın yurtdışına kaçışında Veli Küçük'ün rolü var mı?

-"Yeşil" Kod adlı Mahmut Yıldırım'ın Ergenekon örgütünde rolü var mı?

-Eşref Bitlis, Uğur Mumcu, Cem Ersever suikastlerinin Ergenekon'la bağlantısı var mı?

Yorumlar