Sivas'ta bomba, İstanbul'da lav silahı...


Mutafyan'a lav silahıyla halka bombalı araçla saldıracaklarmış...

Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile emrindeki suikast timinin hem kanaat önderlerine hem de halka yönelik silahlı saldırı hazırlığında olduğu öne sürüldü. İddialara göre, suikast timi üç aşamalı planıyla Türkiye'yi uluslararası arenada yalnızlaştırmayı, etnik ayrımcılığı körüklemeyi, halkı korku ve paniğe sevk ederek ülkede iç barışı bozmayı planlıyordu.

SALİH AYDIN - CNA

Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in Erenköy'deki bilgisayarında ele geçirilen belgelerin Ermeni Cemaati lideri Minas Durmaz Güler ve Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'ın yanı sıra Alevi cemaati liderleri Ali Balkız ve Kazım Genç'e yönelik saldırı hazırlığını ortaya koyduğu öne sürüldü. İddialara göre, suikast timinin bir başka hazırlığı da Ankara'daki Antrast Çarşısı'na ve kentin göbeğindeki bir başka alışveriş merkezine bombalı araçla saldırı gerçekleştirmekti.

İddialara göre, Şahin'in emrindeki suikast timlerinin üç aşamalı planının ilki,
Sivas'taki Ermeni Cemaati lideri Minas Durmaz Güler'e ve İstanbul'daki Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a suikast düzenlemekti. Suikast timleri, Güler'i bombalı saldırıyla yaratacakları kargaşadan faydalanarak, silahlı saldırıyla öldürmeyi planlıyorlardı. Suikast timinin İstanbul'daki hedefi ise Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'dı. Mutafyan'a Ankara'da ele geçirilen lav silahıyla saldırmayı hedefleyen suikast timinin amacı, Türkiye'yi uluslararası arenada yalnızlaştırmaktı.

Suikast timinin eylemlerinin ikinci aşaması, Türkiye'deki iç barışı bozmak, seçimler öncesindeki Alevi-Sünni kavgasını tırmandırmak ve hükümetin Alevi açılımını baltalamaktı. Suikast timi, amaçlarına Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Ali Balkız ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kazım Genç'e yönelik suikastlerle ulaşmayı hedefliyordu. Suikast timi böylece hem yerel seçimleri iptal ettirmeyi hem de Türkiye'de bir etnik ayrımcılık savaşı başlatmayı umuyordu.

Yine iddialara göre, eylem planının üçüncü aşamasıyla halkı korku ve paniğe sevk etmek ve Türkiye'deki iç barışı bozmak amaçlanıyordu. Suikast timi, bunu Ankara'daki Antrast Çarşısı ile Ankara'nın göbeğindeki büyük bir alışveriş merkezine bombalı araçla saldırı düzenleyerek gerçekleştirmeyi hedefliyordu.

Kaynak: Haberturk.com

Yorumlar