Yarbayın krokisinden yeni cephanelik çıktı!!!

Sapanca'daki yazlığında 22 bomba bulunan Yarbay Mustafa Dönmez'in Sincan'da yeni bir cephaneliği ortaya çıktı. Beş günlük firardan sonra dün teslim olan Dönmez'in evinde ele geçirilen krokiler üzerine Sincan'da kazi yapildi. Ermeni Mezarlığı'nın yakınındaki kazıda 36 el bombası, 6 sis bombası, 12 aydınlatma fişeği, 12 antipersonel tüfek bombası, 12 bubi tuzağı ve 800'den fazla G-3 mermisine ulaşıldı. Silahların yeni ve kullanıma hazır olması dikkat çekti.

Türkiye, Ergenekon çukurlarından çıkan mühimmatla sarsılıyor. Gölbaşı'nın ardından dün Ankara Sincan'da da yeraltı cephaneliği ortaya çıktı. Ergenekon operasyonunun son dalgasının ardından firar eden Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde bulunan krokilerden hareket eden polis, akşam saatlerinde Yenikent'te kazı başlattı. Zir Vadisi'ndeki Ermeni Mezarlığı'nın yakınlarındaki metruk bir binanın bahçesinde gerçekleştirilen kazıda 36 el bombası, 6 sis bombası, 12 aydınlatma fişeği, 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi, 12 antipersonel tüfek bombası, 12 bubi tuzağı bulundu. El bombalarının bir kutu içerisindeki yumurta kartonuna dizili olduğu görüldü. Diğer mühimmatlar da ambalajlar içerisinden çıkartıldı. Cumhuriyet Savcısı Cemil Turtekin'in nezaretinde gerçekleştirilen kazıda çıkan mühimmatın yeni ve kullanıma hazır olması ise dikkat çekti. Ergenekon kazısının yapıldığı saatlerde ise ilginç bir gelişme yaşandı. 5 gündür firarda olan Yarbay Dönmez'in Ankara'da askerî yetkililere teslim olduğu bildirildi. Hakkında yakalama kararı olan Yarbay, 'amirlerine itaatsizlik' suçlamasıyla Mamak Askerî Cezaevi'ne konuldu. Dönmez'in kısa süre içinde İstanbul'a gönderileceği açıklandı.

Bir tek tank çıkmadı!

Ankara dün hareketli saatler yaşadı. Ergenekon operasyonu kapsamında aranan Yarbay Mustafa Dönmez dün askerî yetkililere teslim oldu. Sapanca'daki yazlığında 22 el bombası ele geçirilen Dönmez'in Mamak Askerî Cezaevi'ne götürüldüğü dakikalarda medyaya yeni bir cephaneliğin haberi düştü. Yarbay Dönmez'in evinde bulunan krokiden hareket eden polis, Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'nde kazıya başladı. Savcının nezaretinde gerçekleşen kazıda tam anlamıyla bir cephaneliğe ulaşıldı. Ermeni Mezarlığı'nın 200 metre ilerisindeki metruk bir binanın bahçesinde, 36 el bombası, 6 gösteri bombası, 800'den fazla G3 mermisi, 12 antipersonel tüfek bombası, 12 bubi tuzağı ve 12 aydınlatma fişeği bulundu.

Edinilen bilgiye göre iki ayrı noktanın işaretli olduğu kroki, dijital ortamda profesyonelce hazırlanmış. İki katlı metruk bir binaya yakın birinci, ondan 40 metre ötedeki ikinci noktada kuyular açıldı. Polisin yaptığı aramada, bomba izlerine rastlanması üzerine Cumhuriyet Savcısı Cemil Turtekin, olay yerine çağrıldı. Savcının nezaretinde kazılar daha da derinleştirildi. Bomba izlerinin bulunmasıyla herhangi bir tuzaklama ihtimaline karşı olay yerine jammer cihazı getirildi. Devam eden kazıda polis, Ergenekon'un ikinci yeraltı cephaneliğine ulaştı. El bombalarının bir kutu içerisindeki yumurta kartonuna dizili olduğu görüldü. Diğer mühimmatlar da ambalajlar içerisinden çıkartıldı.

Kazı çalışmalarında basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için jandarma özel çaba sarf etti. Gazetecilerin olay yerine yaklaşmasına izin verilmedi. Savcının izniyle sadece TRT'nin görüntü almasına izin verildi. Polisin kazma kürekle yaptığı ilk kazının ardından, işaretli bölgede detaylı arama yapılması için iş makinesi getirildi. Kazıya iş makinesiyle devam edildi. İlk kazının ardından polis ikinci işaretli bölgede de çalışma başlattı. Gece geç saatlere kadar süren ikinci kazı çalışması bugün sabaha ertelendi. Kazı yapılan yerin 1960 yılı öncesine kadar Zir köyü olarak bilinen bir yerleşim yeri olduğu, daha sonra köyün yerinin değişmesiyle boşaldığı öğrenildi.

Yorumlar