'Çömez' oldu 'Gomez'

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Turhan Çömez İngiltere'de oturma izni başvurusuyaptı!

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan AKP eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in İngiltere'ye "oturma izni" başvurusunda bulunduğu iddia edildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Çömez İngiltere'deki oturma izni başvurusunu "Turhan Gomez" ismiyle 31 Aralık 2008 tarihinde yaptı. Çömez'in, İngiliz İçişleri Bakanlığı bünyesindeki İngiltere Sınır Ajansı'na yaptığı başvuru şekil yönünden uygun görüldü. Ancak oturma izni alıp almayacağı İngiliz İçişleri Bakanlığı'nın yapacağı değerlendirmeden sonra netleşecek.

ADALET BAKANI ŞAHİN: KENDİSİNE YAKIŞTIRAMADIM

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında aranan eski milletvekili Turan Çömez'in İngiltere'ye yerleşme talebinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Şahin, konuyu gazetelerden gördüğünü belirterek, ''Eğer eski arkadaşımız, geçmişte bir süre siyaset yaptığımız Sayın Çömez kendinden eminse, herhangi bir suç işlemediği düşüncesindeyse Türkiye'ye gelmelidir. Ben Türkiye'ye gelerek, sorulacak sorulara açıklıkla cevap vermesini tavsiye ederim. Böyle kaçak bir durumda, eski bir milletvekilinin bulunması ve üstelik farklı bir isimle İngiltere makamlarından oturma izni talep etmesini kendisine yakıştıramadım'' diye konuştu.

Kaynak: Haberturk.com

Yorumlar