Gerilimden Beslenenler

Ahmet Turk'u hepiniz taniyorsunuz. Ahmet Turk, bugun DTP grup toplantisinda, partililere yaptigi konusmasina Kurtce devam edince Meclis TV yayini kesmek zorunda kaldi.

Anadillerini ozgurce konusmak, insanlarin en dogal hakkidir. Bu hakki, sonuna kadar savunanlardanim. Kurtce konusmak bir zamanlar yasakti. Serbest birakilmasi yerinde bir karar oldu. Ardindan anadilde egitim, ardindan kurtce resmi tv (TRT $e$), bunlarin hepsi dogru ve yerinde kararlardir ve devami gelmeli. Amaaaa....

Iste, kocaman bir ama var. Is, meclis uyelerinin, meclis kursusunde, devletimizin resmi dili olan Turkce disinda bir lisan ile konusmasina gelince, orada dur derim. Bu devletin resmi bir dili vardir ve resmi beyanatlarda ve konusmalarda, bu resmi dil kullanilmalidir. Hele ki meclis kursusunde.

Bu insanlarin derdi kurtce konusabilmek degil. Kurtce konusmamiz engelleniyor imaji verdirmek. TRT $e$ acildi, Basbakan meydanlarda kurtce konusuyor, secmenin karsisina gecip; "Kurtler engelleniyor" diyemeyecekler. Bu yolla, devlet ile halkin arasini acmaya calisiyorlar. Yani niyet, uzum yemek degil bagciyi dovmek. Basta Kurt vatandaslarimiz olmak uzere; butun vatandaslarimiz, pkk sozcusu bu insanlarin tuzagina dusmemelidir. Gerilim ile beslenen bu insanciklar, her zaman ortami gereceklerdir. Ama halkimiz da, her zaman onlari yerin dibine sokacaktir.

Yorumlar