BÜYÜKÇEKMECE'DE FAKİRİN HAKKI ZENGİNE VERİLMİŞ (Video Haber)

HASAN AKGÜN, İBRAHİM ERKAL VE ÖZEL KALEMİNE BEDAVA ARSA TAHSİS ETTİ Mİ?

Iste Videoler ve haberin detaylari:

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, damadı İbrahim Erkal ve yanında çalıştırdığı elemanlarına fakirlere verilecek arsayı dağıttı. Kendisine bunu soran muhabirle bakın nasıl tartıştı?




Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün 775 Sayılı Gecekondu Kanunu Uygulama Yönetmeliğin hükümlerine aykırı hareket ederek damadı, özel kalem müdürü ve belediye çalışanlarına bedava arsa tahsis ettiği ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla dava açıldı.

Aralarında Hasan Akgün’ün yeğeninin kocası olan Sanatçı İbrahim Erkal,
Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş, Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ahmet Bayraktar’ın aralarında bulunduğu 20 yakın akraba ve arkadaşına bedava arsa tahsis etti.

Yolsuzluk ve Haksızlıklara karşı Mücadele, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu konuyu 2006 yılında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına dava açarak yargıya taşıdı.

İçişleri Bakanlığı 19.07. 2007 tarihinde aldığı kararla Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından gelen soruşturma talebini reddetti.

Bu karar üzerine Yolsuzluk ve Haksızlıklara karşı Mücadele, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Soruşturma Yapılamaz’ kararının kaldırılması için Danıştay 1. Daire başkanlığına başvurdu.

Danıştay’ın şikayetin işleme konulması kararı alması sonrasında İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı 2008 yılındaki kararıyla , Hasan Akgün’ün damadı İbrahim Erkal, Büyükçekmece Belediyesi Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş, Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ahmet Bayraktar hakkındaki soruşturma iznini 5 yıllık zaman aşımı gerekçesiyle soruşturmaya gerek olmadığına karar verirken diğer sanıklar için soruşturma izni verildi.

ERKAL’IN ARSASINA İSKAN KIYAĞI!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün kardeşinin damadı olan Sanatçı İbrahim Erkal’a tahsis edilen arsa hakkındaki iskan talebine de olumlu cevap verdi. Diğer vatandaşların aksine Damat Erkan’ın 235 ada / parsel numaralı arsasına ait tahsis belgesi Belediye Encümeni kararıyla tapuya çevrildi.

HASAN AKGÜN, İSKİ SU HAVZASINA KAÇAK YAPILARA İZİN VERDİĞİ GEREKKÇESİYLE MAHKUM OLDU

Büyükçekmece ilçesindeki İSKİ su havzasına yapılan kaçak ilave inşaatlar ve bunlara göz yuman B.Çekmece Belediye başkanı Hasan Akgün ile, başkan yardımcıları hakkında suç duyuruları yapıldı.

4-5 sene devam eden mahkeme sonunda Hasan Akgün, 2 sene 22 ay 20 gün hapis, 666 ytl adli para cezası ve 3 sene memuriyetten men cezasına çarptırıldı.

Zaman aşımına çok az kala, B.Çekmece 1.Asliye Ceza Mahkemesi hüküm verdiği aynı davada başkan yardımcısı Kemal Kemaloğlu`nu da TCK 240 maddesi gereğince 2 sene hapis ve 343 ytl adli para cezası ile 3 sene memuriyetten yoksun bırakılmasına karar verdi.

AKGÜN HAKKINDA 56 DOSYADA USULSÜZLÜK NEDENİYLE SORUŞTURMA AÇILDI

Danıştay 56 ayrı harç dosyasındaki usulsüzlük yaptığı nedeniyle Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hakkında soruşturma izni verdi.
Akgün ile Belediye İmar Müdürü Nuraydın Sak hakkında, ``bazı harç ve ücretleri gerçek değerlerinin altında hesaplandığı, eksik kısımların ilgililerce paylaşıldığı`` iddia ediliyor.

OYBİRLİĞİYLE KALDIRILDI
İÇİŞLERİ Bakanlığı`nın soruşturma izni vermemesine ilişkin karara itiraz üzerine dosyayı inceleyen Danıştay 1. Dairesi, ilgililere isnat edilen eylemi, haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte buldu. Daire, İçişleri Bakanı`nın soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararını oy birliğiyle kaldırarak, dosyayı, Büyükçekmece Başsavcılığı`na gönderdi.

56 DOSYADA USULSÜZLÜK
Hasan Akgün hakkındaki ön inceleme raporunda İstanbul Bayındırlık Müdürlüğünce hazırlanan bilirkişi raporunda, `2003, 2004 ve 2005 yılları itibarıyla incelenen imar harçları ile yol ve kanalizasyon katılım payına konu toplam 159 dosyanın 56`sında bazı harç ve ücretlerin eksik hesaplandığı, bazılarının tahsilatlarının yapılmadığının ortaya konulduğu`` ifade edildi. Kararda, `Bu dosyaların bazılarındaki eksik hesaplamaların sonradan düzeltilmesi ve tahsilatlarının yapılmış olmasının suçu ortadan kaldırmayacağı, dolayısıyla ilgililere isnat edilen eylemin haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunduğu anlaşılmıştır`` denildi.

AKGÜN, HAKİMİN ‘AKRABALARINIZA ARSA VERDİNİZ Mİ? SORUSUNA ‘VERMİŞ OLABİLİRİM’ CEVABINI VERDİ

T.H.S.S. Büyükçekmece Yapı Kooperatifi’nin şikayeti üzerine İçişleri Bakanlığı’nın açtığı davanın son duruşması Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

Dava’da Akgün ve adı geçen sanıklar; Büyükçekmece Yapı Kooperatifine tahsis edilen arsaların kooperatif adına devrinin yapılmayarak üçüncü kişilere usulsüz olarak tahsis ettikleri iddiası ile yargılanmaktalar.

Akgün’ünde hazır bulunduğu duruşmada hakim bazı sorularla Başkan Akgün’ü terletti. Aynı soyadı taşıyan kişilere veya yakınlarınıza bu arsalardan verdiniz mi? Diye soru karşılığında Akgün; ‘Hatırlamıyorum, vermiş olabilirim.’ Dedi.

Kaynak: Cafesiyaset.com

Yorumlar