Nefise Siret Işık Hanımefendi son yolculuğuna uğurlandı

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören'in kayınvalidesi Nefise Siret Işık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören'in kayınvalidesi ve merhum mütefekkir Hüseyin Hilmi Işık'ın eşi Nefise Siret Işık'ın cenazesi, tarihi bir kalabalığı buluşturdu. Sabah saatlerinde İhlas Marmara Evleri 1. Kısım Camisi'nin gasılhanesinden alınarak, Eyüp Sultan Camii'ne getirilen merhume, kılınan cenaze namazından sonra Eyyub Kaşgari Dergahı yakınındaki aile kabristanında defnedildi.

Cenazeye büyük katılım

Eyüp Sultan Camii'ndeki cenaze törenine merhumenin damadı Enver Ören, torunları Ahmet Mücahid Ören, Hüseyin Ferruh Işık, diğer aile fertleri, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Bol, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na vekaleten Prof. Dr. Erman Tuncer, İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Eresin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bircan Eresin, eski TGRT Genel Müdürü Ali Baransel, Marmara Grubu Başkanı Akkan Suer, siyasetçi, sanatçı, futbolcu, İhlas Holding çalışanları ve kalabalık bir cemaat katıldı.

Cenaze merasiminde taziyeleri kabul eden merhumenin damadı Enver Ören, torunları Ahmet Mücahid Ören ve Ferruh Işık'ın çok üzüntülü oldukları dikkatlerden kaçmadı. Eski Beylerbeyi Camii İmamı Mustafa Güneş Hoca'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından merhumenin naaşı, omuzlarda Eyüp Sultan hazretlerinin türbesinin önüne getirildi.

Hocaefendinin "Nasıl bilirsiniz? Hüsnü şahadette bulunur musunuz?" sorusuna, kalabalık cemaat gür bir sesle "İyi biliriz, haklarımızı helal ettik" diye cevap verdi. Merhumenin ruhuna hep birlikte dua edilirken, en önde bulunan Enver Ören'in ve torunlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Eşi ve oğlunun yanına defnedildi

Eyüp Sultan Camii'nden aile kabristanına doğru yola çıkarılan merhume Nefise Siret Işık'ın naaşı; 2001 yılında vefat eden eşi Hüseyin Hilmi Işık ve oğlu Ahmet Işık'ın yanına getirildi. İstanbul'dan ve Anadolu'nun değişik vilayetlerinden cenaze merasimine koşan on binlerce seveni, merhumenin tabutunu taşımak için çaba sarf etti. Zaman zaman izdihamın yaşandığı cenaze merasimi sırasında, kalabalık meydanlara sığmadı ve yollar kilitlendi.

Aile kabristanına yaklaşık 2 saat sonra ulaştırılabilen cenaze, Eyyub Kaşgari Dergahı yakınındaki kabristanda eşi ve oğlunun yanına defnedildi.

VIDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Kaynak: iha

Yorumlar