BAŞBAKAN ERDOĞAN: Hızımıza yetişemeyen PAÇAMIZA YAPIŞIYOR

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ
Başbakan Erdoğan, evinin yakınındaki okulun bazı öğrencilerine akıllı ajanda ve oyuncak dağıttı. Bugün Başbakanlık Merkez Binaya gelirken Subayevleri’ndeki evinin yakınında bulunan Toygar Börekçi İlköğretim Okulu’nun öğrencileri, Başbakan Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Makam aracını durdurarak ana sınıfı ve ilköğretim okulu öğrencilerinin yanına giden Erdoğan, karneleri inceledi. Teşekkür ve takdir alanları kutlayan Erdoğan, öğrencilere oyuncak araba, bebek ve akıllı ajanda hediye etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin temsilcilerinin kendi kişisel çıkarlarının mücadelesini veren temsilciler olmadığını ve olmayacağını belirterek, “AK Parti’yi asılsız iddia ve ithamlarıyla, güya millet nezdinde yıpratacakları vehmine kapılanlar var. Onlara bir defa daha sesleniyorum, bu partinin adı da aktır, alnı da aktır” dedi. Başbakan Erdoğan, partisinin Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlıklarının Ankara Altınpark’ta düzenlediği Yerel Yönetimler Konferansı’na katıldı. Burada konuşan Erdoğan şunları söyledi:

ÇIKAR MÜCADELESİ OLMAYACAK
Sizler milletten bir emanet devraldınız. Halkımız yaşadıkları şehirlerin, ilçelerin, beldelerin hizmetlerini en iyi şekilde karşılamanız için sizlere iradesini teslim etti. Şunu asla unutmayın; bulunduğunuz bu makamlar gelip geçicidir. Vakti zamanı geldiğinde bilesiniz ki bu emanet, farklı ellere geçecektir. Hiçbirimiz buralarda kalıcı değiliz. Yine bu emanetler sahiplerine teslim edilecektir. Vereceğiniz kararlarda bu hususu dikkatinizden bir an bile olsun uzak tutmamanız hayati derecede önemlidir. Sizler sadece size oy verenleri, belli çevreleri, belli zümreleri, yaşadığınız şehrin seçkinlerini veya belli kimselerini değil, bütün hemşehrilerinizi temsil ediyorsunuz. Meclis toplantılarında karar alırken vicdanlarınızı her an muhasebeye tabi tutun. Bizim için milletin menfaatleri her şeyin, ama her şeyin üzerindedir. AK Parti 6.5 yıllık iktidarı döneminde, 5 yıllık yerel yönetim sürecinde millet menfaatine ters düşecek hiçbir icraatın uygulayıcısı olmamıştır. Bundan sonra da asla olmayacaktır. Belediyelerde, kamu kurumlarında yanlış yollara tevessül edenlerle mücadeleyi en önce biz başlattık. Devam ediyoruz, devam edeceğiz. Yanlış işlere niyetlenenleri partimizden uzaklaştırdık. Hukuka teslim ettik. Kimi zaman yolsuzluk operasyonlarını bizzat biz başlattık. Bizi en hassas olduğumuz alanlarda sınamaya yeltenenler var. Bizi milletin her bir kuruşuna gösterdiğimiz duyarlılık noktasında test etmeye kalkışanlar var. Elinde dosyası olan, iddiası olan, ithamı olan, bunu gider bu ülkenin savcılarına teslim eder.

MUHALEFETİN TAVRINA UYMAYIN
Anayasa Mahkemesi, 1 milyon TL’yi CHP’nin usulsüz harcadığını tescil etti. Sen önce o parayı nereye harcadığını söyle. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Bunların yaptıkları bir şey de yok! Bir gün de yaptığın bir şey var mı, onu anlat. İşleri bizlerin paçalarına yapışıp bizi aşağıya çekme gayreti. Bugün gelir vergisi ile ilgili bir kanun görüşülüyor. Soruyorum arkadaşlara, bir madde bile geçiremedik diyorlar. Ben de arkadaşlara temmuzda tatili unutun dedim. Erdoğan, daha sonra Siyaset Akademisi’nde, “Deneyim Paylaşımı” konusunda konferans verdi. Erdoğan, “Çıkmış Baykal Efendi bir şeyler söylüyor. (60 milyon dolara uçak alıyor) diyor. Ey Baykal, sana 5 tane keçi teslim edilse idare edemezsin. Mesele o uçağı almak değil. O uçağı aldıktan sonra nerede kullanacaksın? Bunlar çağın çok gerisinde” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Yorumlar