Biz yokken olan önemli olaylar üzerine makaleler... 2) Anneler Günü Hediyesi adı altında ödeme yapılacak yalanı!!!

Anneler Gününe birkaç gün kala, kimliği belirsiz kişiler ortaya bir iddia attılar; Vatandaşlık numarasının son rakamı 4 olan annelere, devlet, Anneler Günü Hediyesi olarak 400 TL yardımda bulunacak. Komik değil mi? Ama maalesef birçok insan bu yalana inandı ve balıklama atladı. Bankaların önünde uzun uzun kuyruklar oluşturdular.

İşin enteresan tarafı; bankanın önüne doluşan onlarca insanın, banka personellerini yalancılıkla suçlaması ve bir akrabalarının bu yardımı aldığını ısrarla söylemeleri. Bir de, televizyonlarda, haberlerde söylediler diyorlar. Banka çalışanları da ne yapsınlar, mecburen bankalarının camlarına anneler günü hediyesi adı altında ödeme yapılmamaktadır şeklinde yazılar asmışlar.

Bu yalan haberi ilk kez teyzemden duymuştum. Teyzem televizyonda ana haber bülteninde söylediler deyince internette küçük bir araştırma yapıp işin iç yüzünü öğrendim. Olayın kendisi çok saçmaydı çünkü. Neden son rakamı 4 de 5 değil, 6 değil, 9 değil? 4'ün özelliği ne? Teyzeme, hangi kanal bu haberi söyledi diye sorduğumda kendinden oldukça emin bir ifade ile Star TV Ana Haber Bülteninde söylediklerini dedi. Eğer bu doğru ise Star TV'yi Doğan Yayın Holding'i, dürüst gazeteci(!) Uğur Dündar'ı kınamak gerek...

Yorumlar