HİDO DOLARI PİYASADA!

NBA finallerindeki ilk galibiyetini 108-104'le Lakers'tan alan Magic, yüzde 63'lük şut isabetiyle de rekor kırdı. Hido 18 sayı ile yıldızlaştı.

Orlando Magic'in de artık NBA finallerinde bir galibiyeti var... Hido ve arkadaşları, final serisinin üçüncü maçında Amway Arena'da LA Lakers'ı 108-104 yenerken, kulübün 20 yıllık tarihindeki ikinci final serisinde ilk galibiyetini aldılar. Daha önce 1995'te de finale çıkan Magic, Houston'a 4-0'la elenmişti. Tam 42 dakika sahada kalan ve son bölümde çok yorulduğu gözlenen Hido, özellikle ilk yarıda inanılmaz oynayan Kobe Bryant'a karşı 5/6 şut isabeti ile ürettiği 12 sayı ve 4 asisti ile Magic'i ayakta tuttu. Kobe ilk periyottaki 17 sayılık müthiş performansına karşın ikinci yarıda vasatı aşamazken, kaçırdığı 5 serbest atışla şaşırttı. İlk yarıda yüzde 75 gibi inanılmaz bir şut yüzdesiyle oynayan Magic, Lakers'ın üç sayı çizgisine karşı yaptığı baskılı savunmaya orta mesafeli şutlardaki başarısıyla cevap verdi. 31-27 geride bitirdiği ilk çeyreğin ardından Hido'nun mükemmel organizasyonuyla Lakers'ı yakalayan ve geçen Magic devreyi 59-54, 3. periyodu da 81-75 önde bitirdi. Lakers son iki dakikaya girilirken Gasol ve Odom'un sayıları ile skoru eşitlese de (99-99) Hido'nun çemberde seken topunu Pietrus'un smaçlamasıyla tekrar öne geçen Magic, Lewis'in kritik sayıları ile maçı 108-104 kazandı. Magic yüzde 63'lük şut isabetiyle NBA finallerinin rekorunu kırdı. Daha önceki rekor 1991 finallerinde yüzde 62.5 ile Chicago Bulls'a aitti. Magic'te 5 oyuncu çift haneli sayı üretirken, Lakers'ta Kobe 31, Gasol da 23 sayı attı.

HİDO DOLARI PİYASADA!

Bir Magic taraftarının elinde tuttuğu, "Hido'ya güveniyoruz" yazılı ABD doları şeklindeki pankart, ilgi çekti. Hido forması giyen baba-oğul da milli yıldızımıza hayran olduklarını söyledi.

Serinin 5. karşılaşması da Orlando'nun sahasında Pazartesi TSİ sabaha karşı oynanacak.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Yorumlar