Kraliçe, beleş bonus peşinde

İngiltere'nin sembolü Barclays Bank, 'Bonus' markasıyla kredi kartı çıkarmaya kalktı, Garanti Bankası itiraz etti.

Türk bankalarının kredi kartlarında müşterilerine sundukları taksit ve hediye para gibi çeşitli özellikler dünya devi bankalara da esin kaynağı oluyor. Bazı bankalar Türk kredi kartlarının özelliklerini taklit ederken bazıları da programın yanı sıra adını bile kopyalıyor. Son olarak İngiltere'de dünyanın en büyük finans kurumlarından Barclys'in Garanti Bankası'mn kredi kartı programı olan Bonus Card çıkartmak için hazırlıklarını tamamladığı ancak son anda Garanti Bankası'mn engeline takıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, İngiliz Kraliyet ailesinin kurduğu bankacılık devi Garanti'yi aradılar
Barclays'in tescil başvurusu üzerine Garanti'ye haber verildi.
Barclys, Garanti Bankası ile arasında herhangi bir görüşme ya da ön anlaşma olmaksızın, Bonus Card adında bir kredi kartı programı için hazırlıklarını tamamladı ve markayı tescil etmek için İngiltere'nin marka tescil kurumuna başvurdu.

GARANTİ HIZLI DAVRANDI

Ancak Barclays hiç ummadığı bir cevapla karşılaştı. Çünkü Garanti daha önceden İngiltere'de Bonus Card markasını tescil ettirmek için ilgili kuruma başvuru yapmıştı. Barclasy'in Bonus başvurusu üzerine, İngiliz marka tescil kurumu Garanti ile temasa geçip durumu Garanti yetkililerine bildirdi.

İnceleme devam ediyor

ingiliz marka tescil kurumundan durumu öğrenen Garanti Bankası, Bonus Card'ın kendi markaları olduğunu ve bununla ilgili ingiltere'de de gerekli marka tescil başvurularını yaptıklarını belirterek duruma itiraz ettiler. Garanti Bankası'nın yaptığı itiraz üzerine inceleme başlatan ingiliz marka tescil kurumunun incelemesinin devam ettiği ve ibrenin Garanti Bankası'ndan yana olduğu öğrenildi. Garanti ile Barclays arasındaki Bonus kavgasının birkaç hafta içinde sonuçlanması bekleniyor.

Barclays Bonusu isteyen ilk banka değil

Garanti Bankası'nın Bonus Card'ın almak isteyen ilk banka Barclays değil. Daha önce de Yunanistan'da Alpha Bank ve italya'da Banca Intesa 'Bonus' ismi ile benzer kart programları çıkarmıştı. Ancak Garanti bu ülkelerde Bonus markasını daha önceden tescil ettirmediği için bu bankalara engel olamadı. Öte yandan Garantl'nln önümüzdeki dönemde benzer sorunlar yaşamamak Avrupa'nın bir çok ülkesinde 'Bonus' markasını tescil ettirmek için başvurular yaptığı öğrenildi.

Kaynak: Haberturk

Yorumlar