BUGÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ

AKŞAM: OTOYOLDA BOĞULDUK: 2 GÜNDE 31 ÖLÜ
Akşam Gazetesi ayrıca; Felaket Yağmacılarına, servis aracı olarak kullanılan panelvan minibüste hayatını kaybeden 7 kadın işçiye, Ayamama Deresi'nin 14 yıldır islah edilememesine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açıklamalarına ilk sayfasında yer verdi.
BİRGÜN: PİŞKİNCE KONUŞUYORLAR
BUGÜN: MEGA FELAKET
Bugün Gazetesi ilk sayfasında, yağmacılar, korsan servis ve Alibeyköy Deresi'nin Etkilenmediği haberlerine de yer verdi. Ayrıca, matbaa depolarının sular altında kalması sebebi ile Yemek Kitabı ekini bu hafta veremeyeceklerini okuyucularına duyurdu ve özür diledi.
CUMHURİYET: İSTANBUL DA SELE GİTTİ: İki Günde 31 Kişi Öldü, 12 Kişi Kayıp. 15 Yıldır Kenti Yönetenler Yine Halkı Suçladı.
DÜNYA: EKONOMİNİN BAŞKENTİ SELE TESLİM
GÜNEŞ: MASAL OKUMAYIN! HESAP VERİN: İstanbul'un göbeğinde 31 kişi boğularak öldü.
Güneş Gazetesi ilk sayfasında, selde hayatını kaybeden 7 kadın işçiye, Başbakan'ın basın açıklamasına ve yağmacılara da yer verdi.
HABERTÜRK: İSTANBUL 2010 KÜLTÜR BAŞKENTİ: 4 ay sonra Avrupa'nın Kültür Başkenti olacak megakentte dün durum içler acısıydı. Sele iki günde 31 ölü. VE İSTANBULLULAR: 3.5 saat süren kabus sona erip sular çekilince, felaketin bilançosu ortaya çıktı: 21 kişi öldü... 7 kadın işçi servis aracında, 6 tır şoförü de uykuda boğuldu. Habertürk Gazetesi ilk sayfasında, yağmacılara, meteorolojinin yarın için uyarısına ve İstanbul'daki bazı yerlerde metrekare başına düşen yağmurun ölçüsünü, ayrıca Spor Müdürleri Halili Özer'in selde boğulma tehlikesi geçirdiğine yer verdi.
HÜRRİYET: İSTANBUL S.O.S: 31 ölü, 9 kayıp. Trakya'da 10 kişinin canını alarak iki gündür İstanbul'a doğru ilerleyen yağış ve sel önceki gece kenti vurdu, dün sabah ise esir aldı. Ayıca ilk sayfasında, serviste hayatını kaybeden işçi kadınları ve Ölü Soyucular başlığı ile yağmacılar haberlerini de verdi.
MİLLİ GAZETE: İSTANBUL'DA ASRIN FELAKETİ: 23 ölü, 8 kayıp... Gazete, ilk sayfasında; hayatını kaybeden 7 işçi kadına ve tesislerinin de selden etkilendiğini duyurdu.
MİLLİYET: KİM HESAP VERECEK? 31 Ölü... İlk sayfasında; hayatını kaybeden 7 kadın işçiye, hayatını kaybedeb tır şoförlerine, yağma haberlerine ve Başbakan'ın basın açıklamasına yer verdi.
POSTA: UTANÇ: "Dünyanın Kültür Başkenti" İstanbul sel utancında boğuldu. 26 ölü, 9 kayıp. İlk sayfasında, kurtarma çalışmalarına, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan'ın açıklamalarına, hayatını kaybeden 7 kadın işçi ve tır şoförlerine ve yağma haberlerine de yer verdi.
RADİKAL: SEL FELAKETİ, 31 ÖLÜ: Yağmur çok fena vurdu. İlk sayfasında, Başbakan'ın açıklamalarına, hayatını kaybeden 7 kadın işçi ve tır şoförlerine ve yağma haberlerine de yer verdi.
REFERANS: AYAMAMA'NIN FATURASI AĞIR: 14 yılda hiçbir şey değişmedi. Sel ekonomik hayatı da süpürdü. Felaketin boyutu 100 milyon dolar.
SABAH: "SU"DAN ÖLÜM: Trakya'dan sonra megakent İstanbul sele kapıldı. Ölü Sayısı 31'e çıktı, 18 kayıp var. Yarın için de alarm verildi. Gazete ilk sayfasında, ölüm haberlerine ve yetkililerin açıklamalarına da yer verdi.
SÖZCÜ: NEREDE BU DEVLET: 2010 Kültür Başkenti İstanbul sele battı. 40 kişi can verdi. Tem Nehrinde Can Pazarı.
STAR: 9 EYLÜL FELAKETİ: 09.09.09... 21 Ölü. İstanbul 17 Ağustos depreminden sonra ikinci felaketi dün yaşandı. 16 yıl önce taştığı halde yatağında TIR garajları yapılan Ayamama Deresi İkitelli'yi göle çevirdi. Gazete ilk sayfasında, ölüm ve yağma haberlerine ve baskı tesislerinin sular altında kaldığına yer verdi.
TAKVİM: MEGA FELAKET, MEGA REZALET: İstanbul selde nakavt oldu, 23 kişi öldü.
TARAF: SEKSEN YILIN EN ŞİDDETLİ İHMALİ
TERCÜMAN: BELEDİYELERİN RANTI, DOĞANIN İNTİKAMI: Sel faciasında ağır bilanço: 31 Ölü. Gazete ayrıca, Başbakan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın açıklamalarına yer verdi.
TÜRKİYE: İSTANBUL BOĞULDU: 26 ÖLÜ: Tem Nehri: Metropolün Ortasındaki otoyolda bir nehir oluştu. E-5 ile Tem Otoyolu'nu birbirlerine bağlayan Basın Ekspres Yolu ve İkitelli civarı sağanak yağış sonrası tamamen sular altında kaldı. Türkiye Gazetesi, ilk sayfasında, ölüm haberlerine, Meteorolojinin Cuma Uyarısı'na ve kurtarma çalışmalarına da yer verdi. Gazetenin ilk sayfasında, nehre dönmüş Tem Otoyolu'nun, İrfan Özfatura tarafından çekilmiş büyük bir resmi de yer almaktadır.
VAKİT: FACİANIN ADI DALAN: Dere yatağı Dalan döneminde imara açılmış! 24 ölü. Gazete, ölüm ve yağma haberlerine de ilk sayfa da yer verdi. Gazete, sel haberlerini sürmanşetten verdi.
Gazetenin asıl manşeti: DOĞAN'I YAKAN BELGELER: Doğan Yayın Holding, üç hafta içerisinde hisseleri şirketten şirkete aktararak hem vergi kaçırmış, hem de RTÜK'ü aldatmış. Foyası ortaya çıkınca da uzlaşma istemiş.
VATAN: SUÇLU BULUNDU... VATANDAŞ VE DOĞA: 26 ÖLÜ, 9 KAYIP. Ayrıca ölüm ve yağma haberlerine ve Başbakan'ın açıklamalarına da yer verildi.
YENİ ASYA: ALLAH BETERİNDEN KORUSUN. HALA DERS ALMIYORUZ. Trakya'dan sonra İstanbul'u vuran sel felaketi büyük can ve mal kaybına yol açtı denerek ölüm ve yağma haberlerine de yer verildi.
YENİ ŞAFAK: SAHURDA VURDU: Saat: 04:40, Yer: İkitelli, 31 Ölü. Ayrıca, ölüm, yağma ve kurtarma haberlerine de yer verildi.
ZAMAN: YÜZYILIN EN BÜYÜK SEL FELAKETİ: İstanbul sular altında: 24 ölü, 7 kayıp.

Yorumlar