İSTANBUL VE TEKİRDAĞ'DA SEL FELAKETİ - ÖLÜ SAYISI:29 (VİDEO HABER)

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi, son can kaybı sayısını ve ilk hasar durumunu açıkladı: İstanbul ve Tekirdağ'da 29 kişi öldü, kayıp 2 kişi aranıyor. İstanbul'da 24 kişinin cesedine ulaşıldı.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden, İstanbul ve Tekirdağ'daki sel felaketinde ''29 vatandaşın hayatını kaybettiği, Tekirdağ'da 2 vatandaşı arama çalışmalarının sürdüğü'' bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 15.13 itibariyle ulaşan bilgilere göre, ''8-9 Eylül 2009 tarihlerinde İstanbul'un Çatalca, Silivri ve İkitelli ilçeleri ile Tekirdağ'ın Saray ilçesinde aşırı yağışlar sonucu; Tekirdağ'da 5, İstanbul'da 24 olmak üzere toplam 29 vatandaşın hayatını kaybettiği'' belirtildi.

Tekirdağ'da kaybolan 2 vatandaşı arama çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, afete maruz kalan Tekirdağ'a Başbakanlıktan 250.000 TL, İstanbul'a ise 2.000.000 TL acil ödenek gönderildiği kaydedildi.

Sel ve su baskınları nedeniyle Saray, Silivri ve Çatalca ilçeleri ile İkitelli bölgesinde çok sayıda ev ve iş yeri ile bazı okullar ve devlet hastanelerinde hasar meydana geldiği bildirilen açıklamada, afete maruz kalan bölgelerde arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Tekirdağ'da meydana gelen yoğun yağış sonucu meydana gelen su baskını ve sel sonucunda ''Fatih Çakar ve Berna Çakar isimli 2 vatandaşın kaybolduğu, 5 vatandaşın da hayatını kaybettiği'' ifade edilen açıklamada, sel ve su baskınlarından 109 binanın etkilendiği, 15'inin yıkıldığı, 6'sının orta derecede hasar gördüğü, 88 evin ise eşyalarının hasara uğradığı kaydedildi.

Su baskını ve selde 76 büyükbaş ve 45 küçükbaş hayvanın da telef olduğu belirtilen açıklamada, ''Sivil Savunma, Askeri Birlikler ve Polis Teşkilatından oluşan yaklaşık 100 kişilik ekip tarafından kayıp olan 2 kişinin arama çalışmaları sürdürülmektedir'' denildi.

-İSTANBUL'DAKİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI-

İstanbul'da dün ve bugün meydana gelen sellerde de şu ana kadar hayatını kaybeden 24 vatandaşın cesedine ulaşıldığına yer verilen açıklamada, arama ve kurtarma çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler şöyle belirtildi:

''6 helikopter, Büyükşehir Belediyesi 863 personel, 228 araç, 104 motopomp, 32 bot, Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü 3 bot, 40 personel, Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri de 13 personel 3 araçla görev yapmaktadır. Ayrıca Askeri Birlikler ile Polis Teşkilatı'na ait ekipler çalışmalara katılmaktadır.''

-İLK HASAR DURUMU-

İstanbul'daki ilk hasar durumuna ilişkin bilgi de verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''Silivri ilçesinde 1700 ev ve yazlık konut ve iş yeri su baskınına uğramıştır. Hasar gören 20 dairelik bir blok tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Silivri ve Selimpaşa'da 7-8 okul ile Çatalca, Silivri ve Selimpaşa Devlet Hastaneleri su baskınlarından zarar görmüştür. 58 araç ve 15-20 tekne hasar görmüştür. Hasar tespit çalışmaları sürdürülmektedir.''



Yorumlar