YAĞMACILAR GÖZALTINDA!!! 61 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 5'İ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ!!!

Sel baskınını fırsat bilerek selin sürüklediği eşyaları yağmalayan fırsatçılardan 61'İ gözaltına alındı. Sel fırsatçılarının sorgusu sürüyor.




Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da 3 savcı ile soruşturma başlattı. Küçükçekmece savcılığı sel ve selde meydana gelen ölüm ve yağma olayları ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Sel fırsatçılığı yaptığı belirlenen 61 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında yağma amacıyla Zonguldak'tan minibüs kiralayarak İstanbul'a gelen bir grup ta bulunduğu öğrenildi.
NEFRETLE İZLENMİŞTİ
İstanbul'da yaşanan sel felaketini insanlar yürekleri ağzında izlerken, gözü dönmüş bir kısım fırsatçılar da sel bölgesinde selin bastığı depo ve araçlardan sürüklediği malları yağmalamak için afet bölgesine geldiği görüldü.
NE BULURLARSA GÖTÜRDÜLER
Sel suları EVKUR firmasının deposunu da basıp önüne kattığı tüm eşyaları sürükledi. Depolardan çevreye yayılan porselen tabaklar, kâseler, ütüler, su ısıtıcıları ve halıları gören yağmacılar, kucaladıklarını alıp evlerine götürmek istedi. Yağmaladıkları malları götürürken çevresine gülücükler dahi atan yağmacılar en küçük eşyayı bile affetmedi. Kimileri 'bu fırsat kaçmaz' dercesine arabalarını tıka basa çevrede buldukları eşyalar ile doldurdu. Kimileri de felaketi fırsata çevirenlerin bu davranışlarına tepki gösterdi.
61 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İtfaiye ve arama kurtarma ekipleri tarafından olayın polise haber verilmesi üzerine 61 sel fırsatçısı yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanların polisteki sorguları sürüyor. 5 KİŞİ
MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ
Yağmacıların 5'i tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar