TÜRKİYE GAZETESİNİN 40. YILI

22 Nisan 1970 günü , ilk nüshasındaki; "Dayanağımız Hakk'a bağlılık ve hakikate hizmettir. Görevimizin başında, önce milli hakimiyet ve demokrasiyi korumak gelmektedir." mesajı ile yayın hayatına başlayan Türkiye Gazetesi, 22 Nisan 2010 Perşembe günü, 40. Şeref Yılını, biz okuyucularıyla birlikte kutladı. 22 Nisan 2010 Perşembe günü Türkiye Gazetesi 152 sayfa çıktı.

Bir gazete düşünün ki, ilk günden beri basın meslek ilkelerinden taviz vermemiş, hiç kavga etmemiş, kırmamış, gücenmemiş, hiçbir zaman tiraj kaygısı gütmemiş, hiçbir zaman insanların kişilik haklarına saldırmamış, tarafsızlığından bir kere bile ödün vermemiş, ülke menfaatlerini her zaman üstün tutmuş, patronuna ve grubuna çıkar sağlamak gayesinde olmamış, her zaman çözüm üretmiş, eleştirileri her zaman yapıcı olmuş, her zaman yeni bir şeyler söyleyebilmiş, geçmişini hiçbir zaman inkar etmemiş ama bir gün bile gelecekten yüzünü çevirmemiş, elini taşın altına koymaktan geri durmamış, sadece kazananın değil kaybedenin de yanında olmuş ve alkışlamış, her zaman, herkesin hakkını savunmuş, vurun abalıya dememiş, her zaman Türkiye'nin yanında olmuş bir gazete. Öyle bir gazete düşünün ki, ülkemizin ismini kendine isim olarak seçmiş, amblemine de bayrağımızı almış, Türkiye'ye aşık bir gazete. 40 yıl önce bu aşkla yola çıkan Türkiye Gazetesi, 40 yıldır bu yoldan hiç şaşmadı ve Türkiye'nin gazetesi oldu.

HALA KIRILAMAYAN 1 MİLYON 270 BİN TİRAJI

Türkiye Gazetesi, Enver Ören Beyefendi'nin önderliğinde, 40 yıldır,  yuvalarımıza konuk oldu. 40 yıldır böyle özel bir gazeteyi okuyan şanslı okuyucular olduk. Biz bu gazeteyi çok sevdik, o kadar çok sevdik ki,Türkiye Gazetesini, Türkiye'nin tiraj rekortmeni yaptık. Türkiye Gazetesi, 1990 yılındaki 1 milyon 270 bin tirajı ile Türkiye'de, senelerdir kırılamayan bir rekora imza atmıştır. Bugüne kadar bırakın bu rekoru kırmak, 1 milyon tirajını aşabilen bir gazete daha çıkmamıştır.

İLKLERE İMZA ATAN GAZETE

Türkiye Gazetesi, 40 yıl boyunca ilklere imza atmayı başarmış bir gazetedir. 1986 yılında, tirajı 2500 iken, Türkiye Gazetesi çalışanı, Mühendis Muharrem Bakça'nın yaptığı makineyle, Türkiye Gazetesi, kendi baskı makinesini yapan ilk gazete olarak tarihe geçti ve 25 Temmuz 1986 tarihli nüsha, gazetenin kendi baskı makinesiyle basıldı. Sadece bu kadar mı? Türkiye'de abonelik sistemini ilk uygulayan ve bu sistemi Japonya'dan Türkiye'ye getiren Türkiye Gazetesi'dir.  Türkiye'de 1 milyon tirajını geçen, 1 milyon 270 bin tirajına ulaşmış ilk ve tek gazetedir. Engelsiz Sayfa ve Yeşil Sayfa ve daha niceleri ilkler arasında sayılacaklardandır.

GAZETEM TÜRKİYE

Yaklaşık 20 yıldır, Türkiye Gazetesi okuyucusuyum. 20 yıldır, hergün, büyük bir zevkle okuduğum gazetemle, ilk kez 20 sene önce, rahmetli babamın gazetemize abone olması ile tanıştım. Her sabah, biz daha dükkanı açmadan, gazetemiz Türkiye, kapının önüne bırakılırdı. Hele o, her ay verilen kitaplar, kasetler harikuladeydi. Gazetemi o kadar sevmiştim ki, gazetemin kardeş yayını Türkiye Çocuk Dergisi'ni de her ay bayiiden almaktaydım. Gazetem gibi dergimi de çok sevdim. Artık komple Türkiye Gazetesi okuyucusu olmuştum. Hergün gazetemi, her ay dergimi okuyordum. Hele gazetemin verdiği kitaplar yok mu, insan, o kitapları okumaya doyamaz. Bununla beraber, gazetemin her senebaşında hediye ettiği Türkiye Takvimi de, duvarlarımızı süsler olmuştu. Bugün, gururla görüyorum ki, gazetemin bir eşi daha yok. Türkiye'de, yukarıda saydığım özelliklere sahip kaç gazete var? Aynı zamanda, Türkiye'de kaç gazetede, engelli vatandaşlarımıza özel ENGELSİZ SAYFA var? Kaç gazetede, doğa dostu YEŞİL SAYFA var? BUSINESS sayfası, AİLE DOKTORU sayfası, OTOMOTİV sayfası, KURŞUN KALEM sayfası, İZ BIRAKANLAR sayfası, MEMLEKETTEN HABER VAR, SEVİMLİ LEZZETLER, ÇALIŞAN DÜNYASI köşeleri, donanımlı ve bilgi dolu, ayaklı kütüphane diyebileceğimiz yazarları ve daha neler neler...  Bunlar, bir gazeteyi, özel gazete yapıyor. Sadece gazeteyi değil okuyucularını da özel yapıyor.

Ben, Türkiye Gazetesi'nin şanslı okuyucularındanım. Gazeteyi o kadar sevmişim demek ki, Allah-ü teala bana, gazetemin bağlı olduğu holdingte çalışmayı nasip etti. Senelerce, zevkle okuduğum yazarlarla aynı binada çalışıyor, aynı yemekhanede yemek yiyor, aynı asansörü kullanıyordum. Bunlar çok özel duygular.

Bugün, Türkiye Gazetesi, çalışanları ve okuyucularıyla çok büyük bir ailedir. 40. yılımız kutlu olsun, Allah-ü teala nice 40 yıllara kavuştursun. Gazetemin tiraj rekorunu kırmak yine gazeteme nasip olur inşaallah.

NOT: 22 Nisan 2010 Perşembe günü, TGRT Belgesel kanalı da Türksat 2A uydusunda yayın hayatına başladı. Hayırlı, mübarek olsun. TGRT Belgesel kanalının frekans bilgileri şöyledir:

TÜRKSAT 2A UYDUSU DOĞU (EAST)
FREKANS 11981 MHz
SYMBOL RATE 5200
POLARİZASYON H (YATAY)
FEC 5 / 6

Yorumlar